Annonce
Østjylland

Koldt skovarbejde, lune træsysler og varm kakao

Museumsformidler Rasmus Amtkjær står i Historisk Værksted og eksperimenter med de genbrugsmaterialer, man kan lave papir med i vinterferien. Pressebillede

Det Grønne Museum ved Gl. Estrup rykker skoven helt tæt på museet og indbyder i vinterferien til flere forskellige aktiviteter med træ både ude og inde.

Auning: Det er vinter, og i skovene står træerne uden blade, og skovbunden er dækket af frost og sne. Men skovbruget står aldrig stille - opgaverne veksler blot med årstiden.

Det er nu, der fældes og saves i skovene, og indendørs i varmen er der tid til at forarbejde træet til en lang række forskellige produkter. Derfor inviterer Det Grønne Museum ved Gl. Estrup og museets frivillige i vinterferien til oplevelser med udgangspunkt i træ både ude og inde.

Ved indgangen til museet arbejdes med langsave, barkhøvle og snittebænke. Det gamle skovkomfur er tændt op, så man kan varme sig på en kop varm kakao i skovarbejdernes skurvogn, der er indrettet med skovarbejdernes værktøj.

Man kan opleve glæden ved at arbejde med træ og papir i Historisk Værksted, hvor der er gjort parat til produktion af hjemmelavet papir og fremstilling af lokkeænder i træ.

Museet har eksperimenteret med fremstilling af papir lavet af genbrugsmaterialer såsom savsmuld, aviser, bøger og makuleret papir fra museets kontorer, og der er gjort klar til eksperimenter, så det hjemmelavede papir både får nyt liv og sit helt eget udtryk.

Museumsformidler, Rasmus Amtkjær, har udvalgt en krikand i museets samling, og på museets tømrerværksted har man kopieret modellen og savet krop og vinger ud, så man kan gå lige til arbejdet med at samle, slibe og male fuglen. Museets udstillinger er åbne, og i særudstillingen "Flytningen" er samlet det bedste fra jagt- og skovsamlingerne.

/EXP

Museumsformidlerne Karen Schacht og Rasmus Amtkjær afprøver langsaven, som er et af de værktøjer man kan arbejde med i vinterferien. ?Hårdt og sjovt? var vurderingen. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce