Annonce
Leder

Kollaps på flere fronter: Brug for alle reserver

Annonce

Dødsfald undgår vi næppe, mens corona-virussen fejer hen over landet og verden som en rasende efterårsstorm. Som blæsten vælter træer og huse, vil coronaen efterlade sine uhyggelige spor. Ligesom den elektroniske verden kender denne nye virus ingen grænser. Den breder sig og rammer os uanset nationalitet, hudfarve eller religion.

Politikerne i Danmark har sluttet en nødvendig borgfred og bakker hinanden op, uanset hvilket parti man tilhører. Det er nødvendigt. Alle gode kræfter må i brug for at finde den bedst mulige løsning, det vil sige afbødning af de skader, som den grimme virus påfører os. Uundgåeligt er det, at pandemien også får store økonomiske konsekvenser. Hvor store kan kun tiden vise, og netop tiden spiller en afgørende rolle. For hvor lang tid varer mon denne plage? Vi aner det ikke, så vi har ikke noget at styre eller agere efter.

Hvis oplysninger og tal, vi har fået fra Kina, hvor det hele begyndte, er rigtige, så varer det vel godt et par måneder, før virussen er lidt på retur, altså hvor færre bliver smittet. Men vi skal vist være glade, hvis vi kan holde sommerferie under nogenlunde normale forhold i år. Der vil blive smertefulde tab i erhvervslivet, og regering og folketing får brug for det meste af den økonomiske reserve, Danmark råder over.

Fredag aften gik en hel branche i koma, da først statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede, at Danmark lukker alle sine grænser lørdag kl. 12.00. Det bliver et alvorligt hug til rejsebranchen og anslået 50.000 direkte og indirekte ansatte.

Nu får vi det scenarie, nogle så gerne vil have: At næsten alle fly i landets lufthavne holder stille og ikke kommer på vingerne foreløbig. Ja, det sparer en del CO2, men det er sandelig på bekostning af rigtig meget andet.

Nationen Danmark vil lige som alle andre lande få brug for alle de økonomiske reserver, der er til rådighed, for at hjælpe et vingeskudt erhvervsliv på fode, når støvet har lagt sig fra virussens fremmarch. Og det skal bare gøres, så produktionen kan komme i gang og mennesker på job igen. Det her viser alt for tydeligt, hvad inaktivitet i yderste konsekvens fører med sig.

Hans Petersen, journalistFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce