Annonce
Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Kolleger i det århusianske kulturliv hilser valget af Rebecca Matthews som ny Aros-direktør velkommen. Fotocollage: Axel Schütt, Michael Svenningsen og Kim Haugaard
Den tidligere 2017-kaptajn er et oplagt og fornuftigt valg til posten som ny Aros-direktør. Det mener en række ledere af byens andre kulturinstitutioner.

AARHUS: Valget af Rebecca Matthews som ny direktør for kunstmuseet Aros vækker positiv genklang blandt en række kolleger i det århusianske kulturliv, som avisen har været i kontakt med.

- Jeg kender Rebecca som et sødt og kompetent menneske, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende i fremtiden. Vi har altid haft et godt samarbejde, siger Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør på KØN.

- Det er et fornuftigt valg, hun har en god faglig baggrund, og jeg har kun godt at sige om hende.

Annonce

Rebecca Matthews vil arbejde på at forene byens kulturliv. Hvad tænker du om det?

- Jeg ved ikke, om vi ikke allerede er forenede, men det lyder da dejligt. Her på museet hylder vi også selv de tværgående samarbejder. Det er vejen frem at se tingene som et landskab, mener Julie Rokkjær Birch.

Et godt signal

Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør i Den Gamle By, er ikke overrasket over valget af Rebecca Matthews til posten som Aros-direktør.

- Det er et oplagt valg. Set fra min stol i Den Gamle By, synes jeg også, at det er et rigtig godt valg. Jeg har fulgt Rebecca gennem mange år efterhånden og har haft et godt samarbejde med hende. Så jeg har stor tillid til, at det kan hun få noget rigtig godt ud af, siger han.

Vi står med projektet "The Next Level" og en ny Musikhuspark, og der er det meget væsentlig for resultatet, at vi, der bor dør om dør, er dygtige til at samarbejde. Vi har arbejdet sammen med Rebecca tidligere, så jeg er helt tryg ved, at der kan vi udvikle noget godt sammen.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus

Rebecca Matthews vil arbejde på at forene byens kulturliv. Hvad tænker du om det?

- Det er et rigtig godt signal. Vi har de senere år haft et fremragende samarbejde med Moesgaard, men har egentlig ikke haft så meget at gøre med Aros. Det kunne man have haft på mange måder, så jeg synes, det er et rigtig godt signal. Vi arbejder gerne sammen, og som jeg skrev på Aros' Facebook-væg tidligere på dagen, så ser vi frem til et rigtig godt samarbejde, siger Thomas Bloch Ravn.

Annonce

Kender høj og lav

Per Smedegaard, teaterdirektør på Teatret Svalegangen byder også valget af Rebecca Matthews velkomment:

- Det er fantastisk, at Rebecca Matthews vender tilbage til det århusianske kulturliv, efter at hun på mange måder gjorde en god figur med kulturhovedstadsprojektet.

- På den måde er det et forståeligt valg, da hun har en kæmpe kontaktflade i erhvervs- og kulturlivet i Aarhus. Hun er super-skøn, visionær og velartikuleret.

- Jeg kender ikke hendes kunstfaglige side. Derfor bliver det spændende at se, hvem hun vælger at knytte til sig som sine kunstfaglige repræsentanter, der kan kuratere og udvikle hele den kunstfaglige profil sammen med hende, siger Per Smedegaard.

Rebecca Matthews vil arbejde på at forene byens kulturliv, er det sød musik i dine ører?

- Ja det er det i høj grad. En af udfordringerne ved at samle byens kulturliv, er, at man ved at definere "The Big 8" i 2017 (de otte store kulturinstitutioner i Aarhus; Moesgaard, Aros, Den Gamle By, Musikhuset, Aarhus Teater, Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Festuge, red.), fraspaltede en lang række mindre kulturinstitutioner i den kommunale bevidsthed.

- Rebecca kender både høj og lav, og det er vigtigt, at ansvaret for at forene kulturlivet også tages af en af de store kulturinstitutioner, der i princippet kan være ligeglad med de små. Så det, synes jeg, er en rigtig god udmelding. Hun er velkommen både i Aarhus og i Foreningen Kultursamvirket, der i forvejen har den agenda, siger Per Smedegaard.

Annonce

Godt naboskab

Jan Christensen, direktør, Musikhuset Aarhus:

- Vi kender Rebecca i forvejen og synes, at hun er et super-godt valg. Det er dejligt, det er en, vi kender, som vi har skabt gode resultater med tidligere, der skal bestride posten.

- Vi står med projektet "The Next Level" og en ny Musikhuspark, og der er det meget væsentlig for resultatet, at vi, der bor dør om dør, er dygtige til at samarbejde. Vi har arbejdet sammen med Rebecca tidligere, så jeg er helt tryg ved, at der kan vi udvikle noget godt sammen, siger Jan Christensen.

Rebecca Matthews vil arbejde på at forene byens kulturliv, er det sød musik i dine ører?

- Jeg synes, der er et forrygende godt samarbejde mellem byens kulturinstitutioner allerede og ikke mindst efter Aarhus 2017, hvor Rebecca jo også havde en finger med i spillet. Så det er fuldt i overensstemmelse med vores egne ønsker og ambitioner at styrke det samarbejde yderligere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

For abonnenter

Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Brev fra Syddjurs til Wermelin: Det nye byråd vil ikke have en naturnationalpark

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

Annonce