Annonce
Østjylland

Kolleger skal teste hinanden fra uge 44

Seks medarbejdere fra sundhedssektoren i Odder Kommune har været kursus i teste for Covid-19. Fra uge 44 skal de teste deres kolleger - som minimum hver fjerde uge. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Seks medarbejdere har været på kursus i at teste kollegerne for corona-virus
Annonce

Odder: Går det som planlagt, vil samtlige medarbejdere indenfor sundhedssektoren fra uge 44 jævnligt blive testet for corona-virkus.

Det fortæller Anne Stenbæk, sundheds- og omsorgschef i Odder Kommune.

Ganske som andre kommuner og ifølge aftale med regionen har Odder Kommune i august haft medarbejdere på kursus på Aarhus Universitetshospital. Her har seks personer fra Odder lært at tage testene og pakke dem på forsvarlig vis.

- Ambitionen er, at folk, der arbejder i sundhedssektoren, skal testes hver sjette uge blandt andet for at undgå smittespredning på plejecentre og bosteder. Det har vi indtil nu været forskånet for, og det skal helst fortsætte, siger ældrechefen, der også kan berette, at testene blive udført af teams bestående af person, der har været på kursus og en "makker", som skal tage fra. Altså i alt 12 personer, som får teststationer på kommunens plejecentre og i Vitapark.


Ambitionen er, at folk, der arbejder i sundhedssektoren, skal testes hver sjette uge blandt andet for at undgå smittespredning på plejecentre og bosteder.

Anne Stenbæk, sundheds- og omsorgschef i Odder Kommune


Annonce

Ventetid på svar

Spørgsmålet er så, om de seks kommunale testere som planlagt kommer til at teste kollegerne fra uge 44?

Den stigende smittespredning har nemlig betydet, at Statens Seruminstitut ganske enkelt ikke kan følge med, når det gælder analyse af de mange tests, som landets regioner står for. Det betyder lange ventetider på svar, selv om Statens Seruminstitut 33.000 foretager analyser dagligt. Først når et nyt testcenter står klar i Skejby omkring årsskiftet, vil kapaciteten kunne fordobles.

Jette Lorenzen, der er Direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune, vil ikke forholde sig til, om sundhedspersonalet skal rykke forrest i køen fra uge 44.

- Det må være op til de nationale myndigheder og politikere at vurdere. Indtil vi hører andet, regner vi bestemt med, at vi fra 44 skal teste vores personale mindst hver sjette uge, siger hun.

Det samme siger Finn Thranum (V), formand Sundheds-, Social- og Forebyggelsesudvalget og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland.

- Den her situation er forfærdelig, men ganske som Jette Lorenzen anser jeg det for meget vigtigt, at vi får mulighed for at teste vores sundhedspersonale jævnligt. De arbejder jo helt ude i frontlinjen i forhold til de svage borgere, og de fortjener at blive testet jævnligt. Derfor håber jeg, at der som minimum bliver grebet ind overfor de borgere, som uden grund lader sig teste alt for ofte. De skal ikke mere have lov til at optage plads i køen af testanalyser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce