Annonce
Aarhus

Kollegium med 352 lejligheder og plads til iværksætteri opføres i Gellerup

Kollegiet består af mindre enheder, og der ligger fællesrum spredt rundt i hele bygningen. Facaderne er forskellige så bygningen får en stærk urban karakter, hvor man får forskellige indtryk. Illustration: Brabrand Boligforening

Et nyt kollegium med 352 ungdomsboliger er en del af planen om at gøre Gellerup og Toveshøj til en attraktiv bydel.

BRABRAND: 1. december påbegyndes arbejdet med at bygge et nyt kollegium, der får 352 lejligheder, samt Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning.

Det skriver JP Aarhus.

Kollegiet, der får det mundrette navn GLLRP Kollegiet, kommer til at ligge der, hvor det nedlagte Hejredalskollegie i Gellerup ligger i dag.

At byggeriet kan gå i gang står klart efter, Aarhus Byråd 11. oktober vedtog en lokalplan for det kommende Hejredalskvarter.

En afgørende brik i at udvikle Gellerup og Toveshøj til en attraktiv bydel er omdannelsen af området ved den nordlige del af Karen Blixens Boulevard op mod Edwin Rahrs Vej og Bazar Vest, oplyser Brabrand Boligforening. Det skal blandt andet ske ved at nedrive det gamle Hejredalskollegie og opføre nye studieboliger.

- Ungdomsbyen er enormt vigtig, da vi i helhedsplanen ønsker at tiltrække nye beboere, sige Ole Bech Jensen, projektchef i Brabrand Boligforening, til JP Aarhus.

Annonce

Kollegium for iværksætteri

Idéen med det nye kollegium er at skabe et iværksætterkollegium hvor der er stort fokus på rum, der understøtter fællesskaberne. Der vil derfor blandt andet være adgang til fælles kontorlokaler. Og der er allerede nu opført et såkaldt iværksætterhus få hundrede meter fra ungdomsbyen.

Der vil ud over det nye kollegium også plads til et nyt kvarter, hvor der blandt andet skal opføres et område med kontorbyggerier, hvor Brabrand Boligforenings administrationsbygning og kommunale kontorer blandt andet skal placeres samt privatejede rækkehuse.

- Det lille boligkvarter skal hænge sammen med ungdomsbyen og boligforeningens domicil, så vi får et lækkert område, der markerer den nordlige indgang til Gellerup, siger Jens Høeg-Petersen fra Aarhus Kommunes afdeling Bolig- og Projektudvikling til JP Aarhus.

Husk at vi samler alle vores artikler om udviklingen i byen på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce