Annonce
AGF

Kollektiv AGF-hovedpine: Også Kasper Lunding har døjet med hjernerystelse

Kasper Lunding spillede sin seneste kamp i den hvide trøje, da AGF mødte AC Horsens 28. april. Her blev det til et indhop på 14 minutter. Foto: Ole Nielsen
19-årige Kasper Lunding har - på grund af en hovedskade - slet ikke været en del af AGF-truppen til de seneste tre playoff-opgør. Han trænede med igen mandag formiddag.

FODBOLD: En epidemi har ramt Fredensvang i dette forår: Hovedskader.

Niklas Backman, Patrick Mortensen og Alexander Munksgaard har alle siddet udenfor på grund af hjernerystelse, og senest har unge Kasper Lunding, en af forårets mest positive AGF-historier, også måttet melde fra til playoffkampene mod AaB og Randers FC på grund af svimmelhed og ondt i hovedet.

Det var under en simpel opvarmningsøvelse til træning for nogle uger siden, at offensivspilleren ikke lige fik orienteret sig og derfor løb direkte ind i Magnus Kaastrup. Det kostede, hvad han selv kalder "en lille hjernerystelse".

- Jeg har ikke mærket noget i de seneste par dage, og derfor trænede jeg med fuldt ud i dag (mandag, red.). Det er første gang i flere uger, at jeg har trænet med, så jeg håber selvfølgelig, at det er gået i sig selv. Men det vil vise sig de kommende dage, lyder det fra 19-årige Lunding, der ikke er uvant med at døje med hovedet.

- I sidste sæson som U19-spiller fik jeg hjernerystelse. Dengang troede jeg ikke, at det var så alvorligt, så jeg begyndte ret hurtigt at træne med igen. Der kunne jeg efter fem minutter mærke, at det ikke var så godt. Derfor har jeg også været ekstra forsigtig den her gang, og selv sagt, at jeg først ville føle mig helt frisk, før jeg begyndte at træne igen, siger han.

- Jeg er også nødt til at tænke lidt længere frem og på den opstart, der venter efter sommerferien. Jeg vil rigtig gerne komme godt ind i den nye sæson, og være klar til de første kampe, kommer det fra Kasper Lunding, der fik sin debut i Superligaen i forårs-premieren mod Esbjerg, og siden også spillede de seks efterfølgende kampe fra start.

Annonce

Bundu er svær at komme forbi

Og det med succes: Han blev i flere opgør fremhævet som sit holds bedste og bød derudover ind med to scoringer.

Det gjorde også, at "kometen" midt i marts måned fik forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2022. Siden røg han en tur ud på bænken, "trængte til en pause", lød forklaringen, fik et par indhop og en startplads i den famøse 4-2-sejr over Vejle i gruppespillet.

Så foråret begyndte med et brag, men er landet lidt på maven for stortalentet.

- Hovedskaden er kommet på et rigtig uheldigt tidspunkt, men alle kan jo også se, at Mustapha Bundu gør det godt og med afstand har været vores bedste spiller i kampene på det seneste. Han har været svær at komme udenom for trænerstaben, og det har så gjort det vanskeligt at komme tilbage i startopstillingen. Men jeg må bare tage hatten af for hans præstationer, og så ellers holde mig klar, siger Kasper Lunding.

Er der så en mulighed for, at han bliver klar til søndagens brag mod Randers FC, hvor AGF skal forsøge at vende nederlaget på 1-2 fra det første opgør og konvertere det til en plads i Europa Playoff-finalen næste fredag?

- Jeg er i hvert fald sulten. Jeg sidder jo og bider neglene helt ned, når jeg sidder udenfor. Men jeg vil heller ikke forcere noget. Det er svært at sige, hvor hurtigt jeg er klar igen. Jeg tror ikke, at min skade er lige så alvorlig som hos nogle af de andre, men nok mere en lille hjernerystelse. Nu har jeg trænet med for første gang i et stykke tid, og så må jeg se, hvordan kroppen reagerer. Men det er klart, at det kribler i benene med så vigtig en kamp foran os, lyder det fra Kasper Lunding, der i dette forår har haft benene på græs i ti superligakampe, startet på banen i de syv.

Nu håber han - efter tre kampe helt udenfor truppen - at det er slut med hovedpine, så han atter kan komme i spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce