Annonce
AGF

Kollektiv AGF-hovedpine: Også Kasper Lunding har døjet med hjernerystelse

Kasper Lunding spillede sin seneste kamp i den hvide trøje, da AGF mødte AC Horsens 28. april. Her blev det til et indhop på 14 minutter. Foto: Ole Nielsen
19-årige Kasper Lunding har - på grund af en hovedskade - slet ikke været en del af AGF-truppen til de seneste tre playoff-opgør. Han trænede med igen mandag formiddag.

FODBOLD: En epidemi har ramt Fredensvang i dette forår: Hovedskader.

Niklas Backman, Patrick Mortensen og Alexander Munksgaard har alle siddet udenfor på grund af hjernerystelse, og senest har unge Kasper Lunding, en af forårets mest positive AGF-historier, også måttet melde fra til playoffkampene mod AaB og Randers FC på grund af svimmelhed og ondt i hovedet.

Det var under en simpel opvarmningsøvelse til træning for nogle uger siden, at offensivspilleren ikke lige fik orienteret sig og derfor løb direkte ind i Magnus Kaastrup. Det kostede, hvad han selv kalder "en lille hjernerystelse".

- Jeg har ikke mærket noget i de seneste par dage, og derfor trænede jeg med fuldt ud i dag (mandag, red.). Det er første gang i flere uger, at jeg har trænet med, så jeg håber selvfølgelig, at det er gået i sig selv. Men det vil vise sig de kommende dage, lyder det fra 19-årige Lunding, der ikke er uvant med at døje med hovedet.

- I sidste sæson som U19-spiller fik jeg hjernerystelse. Dengang troede jeg ikke, at det var så alvorligt, så jeg begyndte ret hurtigt at træne med igen. Der kunne jeg efter fem minutter mærke, at det ikke var så godt. Derfor har jeg også været ekstra forsigtig den her gang, og selv sagt, at jeg først ville føle mig helt frisk, før jeg begyndte at træne igen, siger han.

- Jeg er også nødt til at tænke lidt længere frem og på den opstart, der venter efter sommerferien. Jeg vil rigtig gerne komme godt ind i den nye sæson, og være klar til de første kampe, kommer det fra Kasper Lunding, der fik sin debut i Superligaen i forårs-premieren mod Esbjerg, og siden også spillede de seks efterfølgende kampe fra start.

Annonce

Bundu er svær at komme forbi

Og det med succes: Han blev i flere opgør fremhævet som sit holds bedste og bød derudover ind med to scoringer.

Det gjorde også, at "kometen" midt i marts måned fik forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2022. Siden røg han en tur ud på bænken, "trængte til en pause", lød forklaringen, fik et par indhop og en startplads i den famøse 4-2-sejr over Vejle i gruppespillet.

Så foråret begyndte med et brag, men er landet lidt på maven for stortalentet.

- Hovedskaden er kommet på et rigtig uheldigt tidspunkt, men alle kan jo også se, at Mustapha Bundu gør det godt og med afstand har været vores bedste spiller i kampene på det seneste. Han har været svær at komme udenom for trænerstaben, og det har så gjort det vanskeligt at komme tilbage i startopstillingen. Men jeg må bare tage hatten af for hans præstationer, og så ellers holde mig klar, siger Kasper Lunding.

Er der så en mulighed for, at han bliver klar til søndagens brag mod Randers FC, hvor AGF skal forsøge at vende nederlaget på 1-2 fra det første opgør og konvertere det til en plads i Europa Playoff-finalen næste fredag?

- Jeg er i hvert fald sulten. Jeg sidder jo og bider neglene helt ned, når jeg sidder udenfor. Men jeg vil heller ikke forcere noget. Det er svært at sige, hvor hurtigt jeg er klar igen. Jeg tror ikke, at min skade er lige så alvorlig som hos nogle af de andre, men nok mere en lille hjernerystelse. Nu har jeg trænet med for første gang i et stykke tid, og så må jeg se, hvordan kroppen reagerer. Men det er klart, at det kribler i benene med så vigtig en kamp foran os, lyder det fra Kasper Lunding, der i dette forår har haft benene på græs i ti superligakampe, startet på banen i de syv.

Nu håber han - efter tre kampe helt udenfor truppen - at det er slut med hovedpine, så han atter kan komme i spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce