Annonce
Håndbold

De var dømt til nedrykning: Kollektivet der aldrig giver op

Det er klappet for Kristian Danielsen og Skanderborg i denne sæson, hvor kvinderne har klaret sig over al forventning. Foto: Ole Nielsen
Skanderborg Håndbold har været en positiv oplevelse i årets udgave af kvindernes håndboldliga, hvor holdet har gjort det til en specialitet at kæmpe gennem samtlige 60 minutter.

HÅNDBOLD: De var ikke givet mange chancer, da grundspillet tog sin begyndelse i september måned. Et oprykkerhold med ligaens mindste budget. En trup, der primært bestod af unge lovende talenter og enkelte rutinerede. Det lignede en genudsendelse af holdets første optræden i kvindernes håndboldliga, der endte med en direkte nedrykning.

Sådan gik det langt fra.

Efter grundspillets 26 kampe stod Skanderborg Håndbold med 16 point og en placering som nummer 10, hvilket gav dem en fordel i det efterfølgende kval-spil. Med to point ekstra i bagagen, havde holdet nærmest sikret sig pladsen i næste års liga, da de i den allerførste kamp af kvalifikationen leverede årets bedste optræden og besejrede Randers HK på udebane. En sejr, der ikke endegyldigt sikrede pladsen, men gjorde holdets position så gunstig, at det nærmest ikke kunne gå galt.

Det kan det ikke længere. Det stod klart i sidste uge, hvilket gør det sidste opgør mod Silkeborg/Voel onsdag aften til en risikofri optræden for cheftræner Kristian Danielsen og kompagni. Sæsonen er allerede bestået med flere længder.

- Vi har haft en gruppe piger i år, både ældre og yngre, som er blevet indsluset i truppen stille og roligt over nogle sæsoner, hvilket har givet en god kontinuitet. Det er en gruppe, som er meget passioneret omkring deres håndbold og træning, og som arbejder hårdt for at få det maksimale ud af håndbolden. Det har virkelig fungeret stærkt og der er blevet oparbejdet et kollektiv, som aldrig giver op, men derimod kæmper med næb og klør hver gang. Det har givet bonus. Specielt mod nogle af de større hold, der er blevet overrasket over, at vi har kæmpet videre, selvom vi har været nede med seks eller syv mål, siger Kristian Danielsen.

Annonce

Luften gik ud af ballonen

Sæsonen igennem har der aldrig været arbejdet med bonuskampe eller fribilletter. Det har derimod handlet om lægge på i små bidder og blive bedre. Det har givet succes i flere omgange og kulminerede i kvalspillets første kamp mod Randers HK, hvor holdet leverede sin nok største præstation i år.

- 30 ligakampe er en stor mundfuld for en trup som vores og de andre bundhold. Det trækker tænder ud, og derfor er vi også lidt ærgrelige over, at vi ikke har kunne holde niveau i de seneste to kampe. Vi spillede den bedste kamp mod Randers HK, men derefter gik luften lidt ud af ballonen rent mentalt. Vi har haft 30 kampe, som vi har forberedt os ekstremt meget på hver eneste gang, siger Kristian Danielsen og tilføjer, at man forsøgte at ignorere det faktum, at sejren i Randers nærmest gav en ny ligabillet.

- Vi har ikke solgt en kamp på noget tidspunkt. Vi har spillet med alt, hvad vi overhovedet har hver eneste gang og har sigtet efter at vinde. Arbejdet maksimalt. Derfor er det måske også meget menneskeligt, at vi faldt i niveau, da det hele pludselig kulminerede i Randers, siger træneren og understreger, at det har været en hård sæson.

Med en trup som ikke har de store stjerner, men fungerer som et velfungerede kollektiv, skal alle helst ramme deres maksimale hver gang, hvis de skal have udbytte af kampene.

- Hver gang vi har afviget fra det maksimale eller over det maksimale, så har vi kunne se det på resultatet. Vi er bare afhængige af, at samtlige spillere præsterer på højeste plan. Er der bare én, som spiller på 95 procent, så koster det et eller andet sted i ligningen. Det er en holdpræstation. Derfor har det også været vildt at se, hvordan vi har kunne præstere, når alle har været der, siger træneren.

10 kilo lettere

Onsdag aften runder holdet kval-spillet af med en kamp i Silkeborg. Efter to nederlag på stribe til Ajax og Aalborg EH, vil Kristian Danielsen og spillerne gerne slutte godt af.

- Jeg kan se, at det faktum, at vi er sikre nu, har givet et helt anden fart og flow til vores træninger. Det er som om, at alle spillerne er blevet 10 kilo lettere, og den energi vil vi forsøge at lukke ud i Silkeborg, så vi kan slutte ligaen af med en god præstation. Vinder vi kampen, så slutter vi på andenpladsen i puljen og understreger dermed den 10. plads, som vi fik i grundspillet, siger Kristian Danielsen.

Efter onsdagens kamp venter der en pokalkamp mod Fredericia i næste uge, hvorefter truppen i Skanderborg kan få en velfortjent pause.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Sport

Pointtab nager Aarhus United-topscorer

Annonce