Annonce
AGF

Kom igen ind fra bænken og reddede AGF: Ærgerligt vi ikke er mere klar

Alexander Munksgaard har scoret til 2-1 til AGF i den forlængede spilletids første halvleg. Foto: Axel Schütt
Alexander Munksgaard bragte AGF i front i den forlængede spilletid af torsdagens pokaldrama mod bysbørnene fra VSK. Superliga-holdet er videre i pokalturneringen efter 3-1, men målscoreren kalder det unødvendigt, at der igen skulle 120 minutter til.

FODBOLD: AGF måtte igen ud i forlænget spilletid mod et lavere rangerende mandskab for at sikre sig avancement i pokalturneringen.

3-1 vandt Superligaens aktuelle nummer tre efter 120 minutters fodbold over VSK Aarhus fra den tunge af 2. division.

Som det var tilfældet på Ærø mod Marstal/Rise (fra Fynsserien,red.) i anden runde, skulle der en sen scoring til overhovedet at sikre århusianerne en ekstra chance, for hjemmeholdet på Vejlby Stadion førte til der manglede et lille kvarter på den scoring Jakob Rittig satte ind bag William Eskelinen før pausen, og heller ikke denne gang var der egentlig meget, der på det tidspunkt af opgøret tydede på, at de fuldtidsprofessionelle ville slå tilbage.

Men det gjorde start-debutanten Gift Links, han udlignede til 1-1 - og herfra var AGF det bedste hold på banen, selvom VSK Aarhus i den grad kæmpede for sagen.

I den forlængede spilletid stak de indskiftede Alexander Munksgaard og Patrick Mortensen kniven ind og sendte AGF videre.

Men hvorfor skulle det overhovedet være nødvendigt, at de mere etablerede spillere - Ankersen, Munksgaard og Mortensen - igen skulle på græs for at gøre en forskel?

- Jeg synes, det er svært at sige. Men de er bare svære de her pokalkampe. Jeg har prøvet det en tre-fire gange med FC Midtjylland, hvor vi også har haft det rigtig svært mod lavere rangerende klubber. De kæmper med alt, hvad de har lært, fordi det er årets vigtigste kamp for dem. Det kan være svært at bryde ned, lød det efter opgøret fra Munksgaard, der altså har udviklet sig til lidt af en pokalbomber. Han var også på pletten mod Marstl/Rise. Forsvarsspilleren ærgrede sig dog over, at holdkammeraterne ikke kom bedre ud ad startblokken.

- Det er ærgerligt, for dem, der får chancen i dag, gør det faktisk virkelig godt til træning. Så det ærgrer mig, at de ikke lige får spillet med den sidste kvalitet i afslutninger og pasninger. Det havde givet en helt anden kamp, hvis vi var kommet foran. Og det virker jo ret unødvendigt, at vi nu to kampe i træk har spillet forlænget spilletid, kom det fra AGF-backen, der ikke tvivler på bredden i truppen, kvaliteten er fin, lyder det, men som savner en større mental styrke i de "nemme" kampe.

- Det er 100 procent oppe i hovederne, det her. Vi ved jo godt, hvad der skal til, og at det ikke bliver nemt. Men mangler du lige det sidste, bliver det bare svært. I pokalturneringen er alle hold på en eller anden måde lige, og er du så ikke helt klar fra start, får du problemer, sagde Munksgaard. En påstand klubber som FC København og Brøndby også kan skrive under på.

Men dejligt for dig rent personligt at kunne komme ind fra bænken at gøre en forskel, for det er vel ligegyldigt om det er i Superligaen eller mod et hold fra den tredjebedste række?

- Jo, fuldstændig ligegyldigt. For mig handler det om at vinde hver gang, og kan jeg bidrage til, at det sker, især når vi har det svært, betyder det meget. Det er fedt, men det er også mit job. Vi er videre, og så fik vi også lidt ekstra træning ud af det. Vi må se positivt på det, selvom det i bund og grund var en smule unødvendigt, grinede h

Det var generelt set en ufattelig slap AGF-indsats foran de næsten 2500 tilskuere i Vejlby. Kun Alex Gersbach lyste op ude på venstrekanten, Nicolai Poulsen og Sebastian Hausner kunne også være deres præstationer bekendt, men ellers var det en flok passive AGFere, der "jagtede" en plads blandt de sidste 16 hold i turneringen.

Spillere som Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson og målmand William Eskelinen, der i slutfasen boksede bolden lige hen til en VSK-spiller, hvilket kunne kostet en udligning, stemplede aldrig ind, og boldomgangen var - som på Ærø - alt for langsom og omstændelig.

Men der kom tungere skyts ind fra bænken, og det gjorde altså den lille, store forskel.

Pokalturneringen, 3. runde

  • VSK Aarhus - AGF 1-3 (1-0, 1-1 i ordinær tid)
  • Mål: 1-0 Jakob Rittig (38.), 1-1 Gift Links (75.), 1-2 Alexander Munksgaard (96.), 1-3 Patrick Mortensen (119.)
  • Dommer: Sandi Putros
  • Tilskuere: 2348 på Vejlby Stadion
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce