Annonce
Kultur

Kom med bag kulissen i ny podcast

Nu kan publikum få et interessant indblik i det store arbejde, der ligger forud for en teaterforestilling. Aarhus Teater er i luften med podcasten "Kulissen", der gennem otte afsnit inviterer lytteren bag scenen. I første afsnit kan man møde teatrets lyddesigner og tonemester Kim Engelbredt (tv), og lydkunstner Morten Riis, der sammen med musiker Marie Koldkjær Højlund har skabt lyduniverset til den aktuelle forestilling "Dancer in the Dark". Foto: Mikkel Cantzler

Aarhus Teater lancerer en podcast, der tager lytteren med ind i teatrets maskinrum. Hør den i bunden af artiklen.

Annonce

SCENE: - Når man går i teatret, kan lyden fuldstændig styre en forestilling, sådan indledes Aarhus Teaters nye podcast Kulissen, hvor første afsnit handler om lyd.

Podcast-serien bliver på i alt otte afsnit, og den tager lytteren med rundt i teatrets afdelinger. Hvert afsnit har et tema, der går i spænd med en aktuel forestilling.

Podcasten bliver lavet sammen med Århus Stiftstidende og FO Aarhus og bliver tilgængelig på alle nyhedssites i Jysk Fynske Medier. Derudover kan den findes til på soundcloud.com/kulissen.

I første afsnit kan lytterne stifte bekendtskab med lyddesigner og tonemester Kim Engelbredt, der har været på Aarhus Teater gennem 35 år, og lydkunstner Morten Riis. Sammen med musiker Marie Koldkjær Højlund har de skabt lyduniverset til den aktuelle forestilling "Dancer in the Dark", der bygger på Lars von Triers musicalfilm af samme navn.

- Vi vil gerne invitere publikum ind bag kulissen og give dem et indblik i det omfattende ekspertarbejde, der ligger bag en forestilling. Podcast-serien går i dybden med nogle af de mange højtspecialiserede fag, der er på teatret. I hver enkelte podcast fortæller vi unikke historier om for eksempel lyddesigneren, teatermaleren eller teaterskrædderens arbejde og ofte med udgangspunkt i en af teatrets produktioner. Vi kan mærke stor interesse for at komme ind i teatrets maskinrum blandt andet på stigningen af rundvisninger og klik-raten på vores behind-the-scenes-videoer. Podcasts er blevet utroligt populære, og det er et medie, vi med Kulissen gerne vil prøve af på vores platforme, siger Morten Daugbjerg, kommunikationschef på Aarhus Teater.

Annonce

Viden i ørene

De enkelte afsnit af Kulissen kommer jævnt hen over teatersæsonen. Næste udgave handler om kostumer og kostumedesign og tager afsæt i "Den Uendelige Historie", som Aarhus Teater opsætter som årets store familieforestilling.

Senere afsnit giver lytteren indblik i scenografens, teatermalerens, rekvisitørens eller teaterdirektørens arbejde. Bag podcasten står journalist Mathias Wissing, der tidligere har arbejdet som producer, tilrettelægger og reporter DR P3. Lyddesignet stammer fra Marie Koldkjær Højlund og Klaus Q Hedegaards musik til "Dancer in the Dark".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce