Annonce
Aarhus

Kom med dit bud: Hvad skal Kvindemuseet hedde?

Museumsdirektør Julie Rokkjær Birch håber, at mange har lyst til at komme med bud på, hvad Kvindemuseet skal hedde i fremtiden. Foto: Axel Schütt
Museet har gennem længere tid været i proces omkring et navneskifte, og Kvindemuseets bestyrelse har derfor besluttet, at museet helt sikkert skal skifte navn. Nu er spørgsmålet bare til hvad.

AARHUS: Siden Kvindemuseets direktør, Julie Rokkjær Birch, tiltrådte i marts 2019 har ideen om et navneskifte været på tale.

Baggrunden er, at museet i 2016, efter anmodning fra Slots- og Kulturstyrelsen, udvidede sit ansvarsområde til at omfatte kønnenes kulturhistorie. Men det nye ansvarsområde har givet museets navn nogle udfordringer, da det ikke længere er helt dækkende i forhold til formidlingsopgaven.

Efter en flere måneder lang forundersøgelse har museets bestyrelse derfor besluttet, at Kvindemuseet skal skifte navn.

Annonce

- Beslutningen er truffet på grundlag af en grundig proces, der har involveret blandt andet fokusgrupper, spørgeskemaundersøgelser og en åben debat med mange forskellige interessenter. Vi har i bestyrelsen nøje opvejet de fordele og ulemper, som forundersøgelsen har afdækket. Vi fornemmer klart, at der er store følelser på spil omkring et navneskifte, og at især dem, der har været en del af museets tilblivelse har det svært med at se et nyt navn på facaden. For os som bestyrelse har det dog vejet tungt, at ikke bare indholdet men også navnet fremadrettet skal favne det bredere ansvarsområde, vi skal forvalte, fortæller Kvindemuseets bestyrelsesformand, Merete Andersen, i en pressemeddelelse.

Kom med et bud

Hvilket navn, Kvindemuseet fremover skal have, er der endnu ikke taget stilling til. Men museet håber på, at mange har lyst til at komme med bud.

- Vi skylder museet og historien at tænke os rigtigt godt om, inden vi beslutter et nyt navn. I den forbindelse håber jeg, at alle, der har ideer – eller bare tanker for den sags skyld – vil dele dem med os, siger museumsdirektør Julie Rokkjær Birch.

Kvindemuseet har oprettet en særlig mailadresse til navneforslag og kommentarer: postkasse@kvindemuseet.dk

Julie Rokkjær Birch understreger, at man naturligvis også er velkommen til at kigge forbi, ringe eller skrive til museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce