Annonce
Kultur

Kom med dit bud: Hvem skal modtage Aarhus Jazz Talentprisen 2019?

Karmen Rõivassepp har rødder i Estland men bor i Aarhus. Sidste år var hun den første til at modtage den nye jazzpris Aarhus Jazz Talentpris, for sit engagement for jazzen i Aarhus. Frem til 1. september kan der indstilles nye kandidater til prisen. Foto: Michael Svenningsen

AARHUS: Da Aarhus Jazz Talentprisen første gang blev uddelt i december 2018, gik den til Karmen Röivassepp, den herboende estiske sangerinde, komponist og dirigent, der senest kunne høres under Aarhus Jazz Festival.

Men hvem skal være den næste i rækken til at modtage Aarhus Jazz Talent Pris, der foreløbig uddeles i en treårig periode fra 2018 til 2020?

Lige nu kan man indstille kandidater til prisen, der gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. Dette kan være som musiker, komponist, arrangør, journalist, musikudgiver eller andre, der har medvirket til udbredelse og understøttelse af jazzen.

Prismodtageren honoreres med en præmie på 10.000 kroner sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond og en koncert eller lignende offentlig introduktion til medier og publikum, som det hedder i fundatsen.

Der er deadline for indstilling af kandidater søndag 1. september. En kompetent jury vil i oktober udpege en vinder.

Gå på www.jazzfest.dk for at indstille en kandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce