Annonce
Kultur

Kom med til forpremiere på ny dansk film

"Danmarks Sønner" er navnet på en ny dansk film af Ulaa Salim. Der er forpremiere i Aarhus 8. april. Foto fra filmen: Ulaa Salim/Hyæne Film
Århus Stiftstidende inviterer til eksklusiv forpremiere på "Danmarks Sønner" med besøg af skuespiller Rasmus Bjerg og instruktør Ulaa Salim.

AARHUS: Den nye danske film "Danmarks Sønner" udspiller sig i en ikke så fjern fremtid, hvor afgrunden mellem de politiske fløje i Danmark er større end nogensinde. Det nystiftede parti Nationalbevægelsen, med den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl (Rasmus Bjerg) i spidsen, spås en jordskredssejr ved det kommende folketingsvalg. Imens nærmer årsdagen for et stort bombeangreb i København sig, og radikaliseringen spreder sig både i ghettomiljøerne, hvor 19-årige Zakaria (Mohammed Ismail Muhammed) bevæger sig, og i den nynazistiske bevægelse Danmarks Sønner.

Sådan lyder introen til "Danmarks Sønner, som har premiere 11. april. Filmen er skabt af Ulaa Salim, der spillefilmdebuterer både som instruktør og manuskriptforfatter.

Ulaa Salim er født i 1987 i København og uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2017 med afgangsfilmen "Fædreland", der blandt andet var nomineret til en Robert.

Annonce

Forpremiere

Århus Stiftstidende inviterer til eksklusiv forpremiere på "Danmarks Sønner", hvor du kan møde skuespiller Rasmus Bjerg og instruktør Ulaa Salim.

Det er mandag 8. april kl. 19 i Nordisk Film Biografer, Sankt Knuds Torv 15, Aarhus.

Som abonnent får du billetten til 50 kroner, den koster normalt 100 kroner.

Billetter kan købes via www.laeserbonus.dk/danmarks-soenner

"Danmarks Sønner" har biografpremiere den 11. april.

Tættere på virkeligheden

Han har de seneste seks år arbejdet på manuskriptet til "Danmarks Sønner". Undervejs har han bemærket, at den fremtid han beskrev i manuskriptet er rykket tættere på virkeligheden.

- Jeg skrev første udkast, inden jeg kom ind på Filmskolen, hvor grundidéen var den samme som nu. Dengang sagde folk, at det var utroværdigt eller overdrevet. Da jeg dimitterede, skrev jeg filmen færdig, og nu var den pludselig for tæt på virkeligheden. Det er en vild oplevelse, når man sort på hvidt kan se det politiske klima eskalere. Det bliver voldsommere, og det var en af grundene til, at jeg var nødt til at fjerne filmen fra nutiden, har Ulaa Salim sagt i et interview til Det Danske Filminstitut.

Med filmen ønsker Ulaa Salim at give nye perspektiver på de mange forskellige sider af Europas voksende fremmedfrygt. Hverken den unge Zakaria eller politikeren Martin Nordahl bliver portrætteret som skurke, men mennesker drevet af den samme frygt for at miste deres plads i Danmark, lyder det samme sted.

"Danmarks Sønner" har premiere 11. april, men allerede mandag 8. april kan du opleve filmen, når Århus Stiftstidende inviterer til forpremiere. Efter filmen vil Rasmus Bjerg og Ulaa Salim være tilstede i salen og svare på spørgsmål fra publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Annonce