Annonce
Kultur

Kom med til Smukfest anno 1980: Skuespillere, musikere og statister genskaber den første festival i Skanderborg

Helt så proppet som her - til Toto i 2012 - var der ikke til første festival i Skanderborg i 1980. Men nu kan du genopleve den. Foto: Camilla Rønde/Scanpix
I anledning af festivalens 40 års fødselsdag bliver den allerførste Smukfest genopført i Dyrehaven til juli.
Annonce

SKANDERBORG: I år kan Smukfest fejre 40 års jubilæum i Bøgeskoven, når festivalen åbner dørene 7. august. Men hvis du ikke kan vente helt så længe, og gerne vil have et skud festivalstemning, så har Skanderborg Festivalklub og Oure Højskole et forslag til dig - du kan nemlig komme med til den allerførste Smukfest, fra dengang festivalen hed Skanderborg Festival.

50 skuespillere og musikere fra Oure Højskole har arbejdet med at genskabe festivalen fra 1980, og sammen med flere hundrede statister vil de sørge for at skabe en festival som dengang, hvor hovednavnene talte Luna, Spam Band, Cozie og Bocachio, Thunderbirds, Sabrock og Freche Bande, som spillede for et sted mellem 600 og 1.000 gæster. Undervejs deler de originale musikere og nogle af dem, der var med til at starte festivalen, deres minder om den allerførste festival.

Genopførelsen af den første festival kommer til at foregå 6. juli fra klokken 16 på Bøgescenerne i Dyrehaven, og foran scenen har arrangørerne sørget for både mad og drikke i barer og madboder.

Der kommer til at være plads til lidt flere gæster end på den første Smukfest - 4.000 billetter er blevet sat til salg. De koster 250 kroner per styk, og kan købes her.

Museum Skanderborg lægger op til genskabelsen med deres pop up-udstilling om Smukfest, der lige nu er på besøg rundt i kommunen. Fredag 5. juli rammer den Kulturtorvet i Skanderborg klokken 13 til 17, hvor der er mulighed for at gå på opdagelse i effekter fra 40 år med festival. Adgang til udstillingen er gratis.

Sådan så det ud i Århus Stiftstidende, da festivalen blev lanceret - i øvrigt som eneste omtale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

VM: Dagens kampe og tv

Annonce