Annonce
Mærk Aarhus

Kom og udvid din bæredygtige tankegang

Foto: Mærk Aarhus
Du vil gerne være mere bæredygtig, men ved ikke helt hvordan. Du vil gerne handle mere bæredygtigt, men ved ikke hvor. Fair Festivalen slår for alvor sine vinger ud i år, og det sker i weekenden den 1.-3. april. Tag med på rejsen, lyder opfordringen

- Du kender det. Du står og skal købe en vare i supermarkedet. På flasken eller indpakningen står der ”Uden unødvendige tilsætningsstoffer”. Men så spørger jeg mig selv – hvorfor skal der stå det? Har vi virkelig været nødt til at købe varer med tilsætningsstoffer, som slet ikke har været nødvendige? Hvilke og hvorfor?

En af kvinderne bag Fair Festivalen, Kristine O. Nielsen, undrede sig.

Det var sådanne oplevelser, der for et par år siden satte gang i Kristines initiativ til at gøre noget – gøre en forskel.

- Det skal handle om at optimere. Ikke bare på de store arbejdspladser. Vi kan ikke overlade dette til at være noget, de store virksomheder tager sig af. Vi må alle byde ind med lidt, siger Kristine.

Med på rejsen

Men hvordan gør vi det? Vi er alle enige om, at vi ikke vil støtte børnearbejde, og at der skal være ordentlige arbejdsforhold på de virksomheder, vi støtter gennem de varer, vi køber. Men hvordan ved vi det? Hvordan ved vi, hvad tingene er lavet af?

Fair Festival hjælper dig på rette spor. Fair Festival er en messe for bæredygtige produkter, der samler gæster, virksomheder, meningsdannere, myndigheder i en fejring af bæredygtighed.

Den 1.-3. april er Ridehuset og Aarhus Congress Center spækket med inspiration til din bæredygtige hverdag, hvor du kan opleve oplæg, debatter, workshops, musik og meget mere.

- Her bliver der masser af muligheder for at kigge på, mærke og ikke mindst at handle bæredygtige produkter, fortæller Kristine.

- Det er ikke bare varer på en hylde. Her kan man spørge, lytte og lære. Hver udstiller byder på historier, baggrunde, idéer, og dem deler de gerne. Det er her, din rejse på den bæredygtige vej kan begynde – eller blot udvikle sig.

En ribsspire

Paletten af, hvad man kan opleve på Fair Festival, er bred. Der vil komme udstillere, som har fundet nye veje til at gøre tingene på – store som små idéer er tænkt, produceret og sat i produktion. Alle med den grønne og bæredygtige tankegang.

- Alle kan være med. Har man sin egen lille spire, en idé eller en egenproduktion af et eller andet, andre kan få gavn af, er man velkommen til at leje en stand til festivalen, så man kan vise sin bæredygtige idéfrem for hele verden, siger Kristine.

Virksomheden Decoplant gik i februar sammen med Paustian på Lille Torv og delte stiklinger ud til de af byens børn, der kom forbi.

Mærk Aarhus kiggede forbi den dag. Det samme gjorde omkring 100 af byens børn, som alle fik en ribsstikling med sig hjem.

- Så handlede det om at få stiklingen til at slå rødder og gro. Ikke alene er stiklingen en fribillet for børnene til Fair Festivalen, men de er også med i en konkurrence, fortalte Monica, som udsendte medarbejder fra Mærk Aarhus mødte på Lille Torv.

Jord søges

- Vi satser på, at der kommer en del børn med deres ribsbuks under armen, lyder det med et smil fra Kristine.

- Jeg er spændt. Jeg håber virkelig at se børnene og deres små planter. Se, hvordan omsorg fra børnehænder har gjort en forskel for de små stiklinger. Men jeg er samtidig på jagt efter et sted, hvor vi kan plante alle de stiklinger, der kommer retur.

- Vi, på Fair Festival, synes, at det kunne være fint med et lille sted i Aarhus bymidte, hvor disse ribsbuske kunne vokse sig smukke og store. Et sted, hvor børnene sammen kunne se, at de har været med til at skabe dette. Det kunne være fint, synes vi. Men vi mangler stedet, lyder det opfordrende.

Så hvis nogen har et sted – en idé … så er det blot at byde ind, så Aarhus kan starte sin egen lille bæredygtige ribshave skabt med kærlige børnehænder.


Læs meget mere om Fair Festival her:

www.fairfestival.dk

Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået