Annonce
Kultur

Komave og vraggods bliver kunst

Ulla Salling-Mortensen laver 350 værker til Aalborg og udealter til Vissing Kirke.

Annonce

Hun henter en komave på slagteriet, finder vraggods i naturen og gør det til kunst.

Ulla Salling-Mortensen eksperimenterer med nye virkemidler og materialer, når hun skaber sine værker. Lige nu lægger hun i øvrigt sidste hånd på 430 billeder til medarbejdere i Aalborg Kommune. Adskillige har fået et godt øje til hendes kunst.

Den 60-årige kvinde fra Højbjerg er også i fuld gang med et utraditionelt udealter til Vissing Kirke ved Hadsten. Det er skabt af jern, som bliver oxideret, så det ser rustent ud fra begyndelsen. Det skal stå ude hele året og bruges til gudstjenester og vielser.

Ulla Salling-Mortensen har helt fra barn interesseret sig for det kunstneriske, ikke mindst keramik, men først i sommeren 2013 kunne hun kalde sig kunstner. Da var hun færdig med sin 4½-årige uddannelse på Århus Kunstakademi med blandt andre kunstneren Thomas Andersson som lærer i skulptur.

Ellers har hun haft job i lægebranchen.

Hun har skabt vidt forskellige værker. Der er for eksempel ænder i bronze og træ.

»Jeg er vild med ænder,« siger hun og viser et par eksempler på skulpturer.

Ulla Salling-Mortensen eksperimenterer med materialerne. Hun har skabt flere større skulpturer af vraggods, og lige nu ridser, ætser og maler hun på metalplader af rustfrit stål, kobber og messing.

Hun har været med på censurerede udstillinger på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie i København og på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup.

En del værker har hun lavet sammen med Kirsten Holm Nielsen, der er tidligere praktiserende læge og nu keramiker. Det var også sammen med hende, at komaven kom på banen.

»Vi gik ned på slagtehuset i Aarhus og spurgte, om vi kunne få en komave. Og se, er det ikke interessant, hvad der kom ud af den,« siger hun, mens hun peger på spændende strukturer, nærmest celler.

Hun har større planer:

»Om kort tid ansætter jeg en studerende i retorik, Morten Gaard, som praktikant. Han skal hjælpe med at skaffe penge fra fonde og få mine værker til udlandet,« siger hun, der boltrer sig med kunsten i villaen i Højbjerg, hvor hun både har værksted og godt med lys gennem store vinduer.

»Jeg tænker ofte på den franske forfatter Albert Camus' ord: At skabe er at leve to gange,« siger hun.

se mere:

www.salling-mortensen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Wellness-center brød igen og igen coronaregler: Til sidst kom politiet forbi med bøder

Annonce