Annonce
Aarhus

Se video: Sådan finder du vej til Molslinjens nye terminal på Østhavnen

Den kæmpestore hesteskoformede rampe kan betjene begge færgelejde. Over den ses Molslinjens nye skywalk. Foto: Jens Thaysen
Avisen har prøvekørt den nye vej til Sjællands Odde med Molslinjen via Østhavnen i Aarhus.

AARHUS: Onsdag skal bilisterne ud på Østhavnen i Aarhus, når de skal med Molslinjen. Men fortvivl ikke, for det har aldrig været lettere at finde vej.

Man skal bare lige huske på, at Østhavnen ikke ligger på Aarhus Ø, men helt ude for enden af havnens sydlige mole, der hvor man også finder vandflyveren, de blå Mærsk-skibe og de store havnekraner.

Avisen har prøvekørt vejen til Molslinjens terminal: Fra motorvejstilslutningen i Viby, ad Marselis Boulevard, ad Østhavnsvej og hele vejen ud til og ombord på færgen til Sjællands Odde.

Annonce

Pas på farten

Når først man er på Marselis Boulevard, er det nemt, det eneste man skal koncentrere sig om, er – stort set - at holde i rattet og følge vejen lige ud.

Nå ja, man skal huske at holde sig i venstre spor for enden af Marselis Boulevard, så man kommer ned på havnen, hvor man skal holde til højre. Det er også det eneste sted på hele ruten, hvor der kun er et spor.

Et stykke efter tunnelen ned til havnen møder man trafikken, der kommer  syd for byen. Bilernes vej til færgen går via Sumatravej, hvor en helt ny s-formet vej bag om rensningsanlægget leder ned på havnen.


Der er to veje ombord på færgen. Den letteste er den direkte vej ind på nederste vogndæk. Den mest spektakulære går via en 10,5 meter høj hesteskoformet rampe, der er så snedigt indrettet, at den kan betjene begge færgelejer. Den leder op til øverste vogndæk og sikrer, at det er let for bilisterne at komme til og fra borde på færgen


Utålmodige bilister, eller de, der er ved at komme for sent til færgen, skal passe på her. For på havnen er der hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Til gengæld er der to spor hele vejen ned til terminalen, hvor man kan vælge mellem 10 forskellige check-in spor.

Annonce

Kombardo

Der er 26 opmarchbaner, der hver er næsten 200 meter lange. Molslinjen har 3,5 millioner passagerer om året, så der skal nok blive brug for dem.

Fra onsdag morgen er det her vejen til Sjællands Odde. Foto: Jens Thaysen

Der er to veje ombord på færgen. Den letteste er den direkte vej ind på nederste vogndæk. Den mest spektakulære går via en 10,5 meter høj hesteskoformet rampe, der er så snedigt indrettet, at den kan betjene begge færgelejer. Den leder op til øverste vogndæk og sikrer, at det er let for bilisterne at komme til og fra borde på færgen.

På vejen op kører man under Molslinjens nye skywalk, som sikrer de gående passagerer direkte adgang til færgen fra terminalbygningen, så de kommer tørskoede ombord, også når det regner. Det betyder også, at man ikke længer skal løbe spidsrod mellem bilerne i opmarchbanerne.

Første afgang er onsdag morgen klokken 05.45.

På avisens hjemmeside kan man "køre" med på turen. Vi har lagt en video op, der viser hele vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce