Annonce
Sport

Kommentar: Brabrand har sendt opryknings-nøglen til Fredericia

Mathias Hansen, sportsjournalist på Århus Stiftstidende. Foto: Axel Schütt

Brabrand har ikke mange penge, og de indrømmer selv, at det måske ikke ville være den bedste idé at rykke op i 1. Division i denne sæson.

Men de drømmer selvfølgelig om det dybt inde i dem selv. Lasse Møberg, Malte Færge, Thomas Viggers og Michael Pedersen er nogle af de spillere, der kan huske, hvor morsomt det var at møde hold som Viborg FF, Vejle Boldklub og Vendsyssel.

Og Brabrand skal nok ende helt oppe i toppen. Om de ville tage den ene oprykningsplads var nok yderst tvivlsomt med den styrke, FC Helsingør viser i den sjællandske pulje.

Men efter transfervinduet er de i hvert fald ikke kommet tættere på. Og grunden til det er salget af Lukas Enevoldsen, der skete med halvanden time tilbage af transfervinduet.

Den bomstærke stopper var bestemt ved at udvikle sig efter et ophold i Thisted, hvor han ikke var med til at vinde mange kampe. Efter en lidt tung kamp mod Aarhus Fremad i pokalturneringen, viste han sig virkelig fra sin gode side i de seneste to kampe for Brabrand. Mod Thisted dominerede han i store dele af kampen, og mod VSK var samarbejdet med den noget mere teknisk stærke Simon Vesterbæk yderst fortræffeligt.

Og onsdag aften stod han så på den modsatte side og var blandt banens bedste spillere for FC Fredericia mod sin tidligere klub.

Nu står Brabrand tilbage med blot tre stoppere, der har etableret sig i 2. Division. Førnævnte Simon Vesterbæk er kommet til fra Ringkøbing, mens Thomas Viggers og Casper Lykke også er i truppen. Til sidst har Michael Pedersen også spillet dernede, men han er bedre på den centrale midtbane.

Bag dem står Kasper Poulsgaard og Emil Nielsen, begge fra årgang 2000, begge hentet på Vejle Boldklubs u/19-hold i sommer. De har spillet et minut tilsammen i denne sæson.

Ingen af de fem nævnte spillere er på niveau med Lukas Enevoldsen, der ovenikøbet var en ekstremt farlig herre på dødbolde med sin højde, sit mod og sin fysik, der mindede om en fuldt læsset lastbil.

Nu står Brabrand tilbage med en flok stoppere, som skal løfte deres niveau gevaldigt for at gå i fodsporene på Enevoldsen.

For holdet på Engdalsvej skal nok tage deres point i sæsonen. Men de kommer til at tage væsentligt færre point uden Lukas Enevoldsen.

Annonce
Tom Søjberg har fået nok at se til. Lukas Enevoldsen var solid både på de offensive og defensive standardsituationer, som Brabrand går meget op i. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce