Annonce
Sport

Kommentar: Brabrand har sendt opryknings-nøglen til Fredericia

Mathias Hansen, sportsjournalist på Århus Stiftstidende. Foto: Axel Schütt

Brabrand har ikke mange penge, og de indrømmer selv, at det måske ikke ville være den bedste idé at rykke op i 1. Division i denne sæson.

Men de drømmer selvfølgelig om det dybt inde i dem selv. Lasse Møberg, Malte Færge, Thomas Viggers og Michael Pedersen er nogle af de spillere, der kan huske, hvor morsomt det var at møde hold som Viborg FF, Vejle Boldklub og Vendsyssel.

Og Brabrand skal nok ende helt oppe i toppen. Om de ville tage den ene oprykningsplads var nok yderst tvivlsomt med den styrke, FC Helsingør viser i den sjællandske pulje.

Men efter transfervinduet er de i hvert fald ikke kommet tættere på. Og grunden til det er salget af Lukas Enevoldsen, der skete med halvanden time tilbage af transfervinduet.

Den bomstærke stopper var bestemt ved at udvikle sig efter et ophold i Thisted, hvor han ikke var med til at vinde mange kampe. Efter en lidt tung kamp mod Aarhus Fremad i pokalturneringen, viste han sig virkelig fra sin gode side i de seneste to kampe for Brabrand. Mod Thisted dominerede han i store dele af kampen, og mod VSK var samarbejdet med den noget mere teknisk stærke Simon Vesterbæk yderst fortræffeligt.

Og onsdag aften stod han så på den modsatte side og var blandt banens bedste spillere for FC Fredericia mod sin tidligere klub.

Nu står Brabrand tilbage med blot tre stoppere, der har etableret sig i 2. Division. Førnævnte Simon Vesterbæk er kommet til fra Ringkøbing, mens Thomas Viggers og Casper Lykke også er i truppen. Til sidst har Michael Pedersen også spillet dernede, men han er bedre på den centrale midtbane.

Bag dem står Kasper Poulsgaard og Emil Nielsen, begge fra årgang 2000, begge hentet på Vejle Boldklubs u/19-hold i sommer. De har spillet et minut tilsammen i denne sæson.

Ingen af de fem nævnte spillere er på niveau med Lukas Enevoldsen, der ovenikøbet var en ekstremt farlig herre på dødbolde med sin højde, sit mod og sin fysik, der mindede om en fuldt læsset lastbil.

Nu står Brabrand tilbage med en flok stoppere, som skal løfte deres niveau gevaldigt for at gå i fodsporene på Enevoldsen.

For holdet på Engdalsvej skal nok tage deres point i sæsonen. Men de kommer til at tage væsentligt færre point uden Lukas Enevoldsen.

Tom Søjberg har fået nok at se til. Lukas Enevoldsen var solid både på de offensive og defensive standardsituationer, som Brabrand går meget op i. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Sport

København drillede Bears, men overraskelsen udeblev

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce