Annonce
Sport

Kommentar: Der er mere end DM-guld på spil for Bakken Bears

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fem gange i sæsonen, hvor Horsens har vundet de fire kampe. Arkivfoto: Jens Thaysen

Imens hallen i Horsens eksploderede, forsøgte Bakken Bears-spillerne at gemme sig i mængden.

Nicolai Iversen gik på vej ud af hallen med sin sølvmedalje i hånden. Med et let kast skilte han sig af med metallet, der landede i fysioterapeutens taske.

Reaktionen var ikke til at tage fejl af efter sidste sommers afgørende DM-finale. Når man som ham har vundet DM seks gange, så er sølv ikke noget, man samler på.

Om nogen er anfører Iversen kulturen i Bakken Bears in persona.

Klubbens officielle målsætning for denne sæson er at nå en DM-finale. Men man skal ikke gå i lang tid i Vejlby-Risskov Hallen før man får opfattelsen af, at man da egentlig godt kunne tænke sig gå hele vejen for første gang i tre år.

Og skal man være lidt tabloid, så kan man påstå, at der er mere på spil end en DM-guldmedalje i denne sæson.

Hvorfor? Fordi Bakken Bears rimer på guld. Siden 1997 har man vundet det danske mesterskab 13 gange.

Hvis du spørger helt tilfældige mennesker i Danmark, hvem der er førende i dansk basketball, så er buddet herfra, at mange vil fremstamme Bakken Bears.

Også flere end der vil nævne Horsens IC.

Østjyderne mod syd har jo ellers vundet DM to år i træk. Men århusianerne med Chris Christoffersen i spidsen har været rigtig gode til at skabe opmærksomhed om sig og dansk basketball.

Men taber man for tredje år i træk, så bliver det sværere at overbevise folk om, at man rent faktisk er Danmarks førende klub, om end man ikke har bevismaterialet om halsen.

Og det er ikke godt for forretningen.

Annonce
Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fem gange i sæsonen, hvor Horsens har vundet de fire kampe. Kommentar af Dennis Bjerre Christiansen. Arkivfoto: Jens Thaysen

De seneste år har Bakken Bears gjort sig i Europa. Også i denne sæson hvor man via en plads i Champions League nåede langt bredere ud end basketball traditionelt gør i Danmark.

Og man må ikke fornægte vigtigheden af, at klubben har modet til at udfordre udlandet - især når der ikke er andre danske hold, der tør binde sig an med den slags.

Med den relative succes i Europa i baghånden har man købt sig tid i folkets bevidsthed, selvom DM-guldet er faldet i hænderne på Horsens to år i træk.

Men taber man til nabobyen igen i år, tillader man at Horsens som den første danske klub siden firserne - foruden Bakken Bears - vinder DM tre gange i træk.

Og den slags giver genklang. Tre gange mestre i træk. Så er det svært at argumentere sig ud af, at de ikke også skulle være det bedste basketballhold i Danmark.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden fem gange i sæsonen, hvor Horsens har vundet de fire kampe. Arkivfoto: Jens Thaysen

Nu kan man med rette række en finger i vejret og indskyde, at det måske er at forgribe begivenhedernes gang.

Og ja. Vi er kun nået til kvartfinalerne i Basketligaen. Men mon ikke, at vi om nogle uger igen ser en finale mellem grundspillets suveræne nummer ét og to? Alt andet vil være tæt på chokerende, selvom især Horsens så lidt rustne ud sidst på sæsonen.

Forleden ville Bakken Bears' head coach Steffen Wich ikke tage stilling til, om klubben var guldfavorit fordi man vandt grundspillet.

Og det ændrer ret beset heller ikke noget om han mener det eller ej.

Faktum er, at Bears er den klub i landet, der har det største lønbudget. Og den slags plejer at rime på favorit.

Desuden er man blevet ramt af held i uheld, da man for nyligt gav comeback til både Michel Diouf og John Williamson. Sidstnævnte blev hentet ind som erstatning for langtidsskadede Diouf. Men nu kan man altså råde over begge profiler.

På den anden side har århusianerne tabt hele fire gange i sæsonen i fem indbyrdes opgør. Det lyder umiddelbart voldsomt.

Og der har i de seneste år været en tendens til, at Horsens har regnet Bakken Bears ud.

Men århusianerne vandt trods alt den seneste kamp (med 27 point) og led meget tætte nederlag i de andre kampe, hvoraf tre blev spillet i Horsens.

Iversen og kompagni har altså alle muligheder for at hænge medaljen om halsen i denne sæson. Og dermed genkrone sig som Danmarks bedste basketballklub.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce