Annonce
Sport

Kommentar: Der mangler så meget i Brabrand IF - men fodboldens vigtigste egenskab har fået overtaget

Malthe Boesen, Brabrand IF (20). 07.03.2020. 2 Division Pulje 2. Brabrand IF-Vejgaard BK. Foto: Ole Nielsen
Der er positive strømninger i Brabrand, selvom der på mange måder ikke burde være det. Spillerne er langt med projekt overlevelse, og glæden for klubben og spillet fylder.
Annonce

FODBOLD: Der er alverdens muligheder for at se divisionsfodbold lørdag. Aarhus Fremad, VSK Aarhus og Brabrand IF. Alle spiller hjemme.

Fremad har allerede meldt om udsolgt for enkeltbilletter, og der er petanque-konkurrence en time før kampstart. VSK Aarhus startede sæsonen godt med en sejr mod pengestærke Middelfart og er favoritter mod Dalum.

Men det er i Brabrand, det mest interessante opgør finder sted.

Ikke nødvendigvis fordi deres opgør mod Thisted bliver et festfyrværkeri. Det bliver med sikkerhed en tæt kamp, ikke nødvendigvis med et alt for stort antal mål. Men historien om Brabrand IF's divisionshold kulminerer foreløbigt lørdag.

Da sidste sæson sluttede, troede Brabrands spillere, at det var slut med divisionsfodbold, da klubbens mæcen Flemming Møller blev nødt til at trække sig tilbage. Resten af historien er der skrevet stolpe op og stolpe ned om. Spillerne overtog driften, og er nu meget tæt på at føre det hele sikkert igennem. 300.000 kr. skulle truppen som minimum finde for at drive et 2. Divisions-hold. Det er klubben godt i gang med, og det er simpelthen et mageløst projekt, som ikke før er set i Danmark, hvis det lykkes spillerne helt og holdent at overtage driften.

Men. Der er altid et men.


Sportens vigtigste egenskab, glæde, har fået overtaget. Det er essensen af fodbold.

Mathias Hansen, sportsjournalist på Århus Stiftstidende


Der er stadig klare huller i projektet.

For 300.000 kr. er en skrabet udgave af et divisionshold. Det er et beløb, som blandt andet gør, at der ikke er råd til noget som helst overflødigt. Til klubbens pokalkamp tirsdag var spillerne kørt i personbiler til Brønderslev, og i nedtakten skrev klubben ordret, at man håbede på et Superliga-hold eller et lokalt århusiansk hold, "da der endnu ikke er råd til busser til ekstra udekampe".

Hvilket jo er ærgerligt, når holdet fredag så trak Danmarksserie-mandskabet fra Kjellerup i næste runde.

Der er med andre ord stadig huller i økonomien. Ligesom der også er i truppen.

To positioner er særligt udsat. På målmandspositionen er der kun én mand. Christoffer Kørschen. Reservemålmanden er 17-årige Jakob Bossow, som dog ikke på nogen måde er klar til at stå divisionsfodbold. Og så er der også Jyllandsserie-målmanden Michael Eye, men der er lavet en intern aftale om, at han ikke skal hentes op fra klubbens andethold, med mindre der virkelig ikke er andet at gøre.

Christoffer Kørschen har endnu ikke helt imponeret mig. I sidste sæsons opgør mod Helsingør virkede han flere gange vældig usikker, og målmanden har ikke helt overtaget den arv, der er for stærke målmænd i Brabrand. Mathias Rosenørn, Can Dursun og Henrik Lindhard for at nævne de seneste.

Det er i sig selv bekymrende. Men det er også bekymrende, at der mangler noget uforudsigelighed på toppen. Ja, der er fire mand, som kan spille angriber-positionen. Men der er ikke meget flair. Anton Søjberg er manden, der kan gøre dét ekstra, men han er måske på vej videre. Han spiller lørdag for Brabrand, men der er bejlere fra Superligaen og Norge. Det er vel 50/50, om han smutter.

Malthe Boesen er en stærk targetman, men han scorer ikke et hav af mål. Kasper Andersen kan skubbes på toppen, men er mest kantspiller. Og til sidst er der Kenan Hajdarevic. Hvis det var den "gamle" Kenan, havde han dræbt 2. Division. Det er bare ikke den Kenan. Tirsdag spillede han 90 minutter mod et Serie 2-mandskab uden at være i nærheden af at score.

Weekendens kampe med århusianske 2. Divisionshold

VSK Aarhus - Dalum IF (13:30)

Aarhus Fremad - Holstebro Boldklub (14:00)

Brabrand IF - Thisted FC (14:00)

Med andre ord, det er svært at se, hvem der skal score mange mål for Brabrand.

Så man aner ikke, hvad man skal forvente. Man ved ikke helt, hvor holdet står. Men lige så mange huller, som der er i økonomi og trup, lige så meget optimisme og håb er der at finde. Det så sort ud, det gør der stadig på nogle punkter, men det er gået kraftigt fremad. Holdet ser ud til at overleve, alle mand har gjort et kolossalt arbejde for at redde divisions-statussen.

Og det er derfor, Brabrands hjemmekamp mod Thisted pludselig bliver mere spændende, end den normalt ville have været. Fordi håbet og glæden for spillet har overtaget den brønddybe frygt. Fordi det arbejde, Brabrands trup har lagt for dagen er beundringsværdigt.

Fordi sportens vigtigste egenskab, glæde, har fået overtaget. Det er essensen af fodbold. Og lørdag kan man som tilskuer formentlig smage det på Brabrand Idrætsanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce