Annonce
Sport

Kommentar: Det er nu, Bakken Bears får svar på, hvor gode de egentlig er

Ryan Evans og Bakken Bears møder onsdag ZZ Leiden i Holland i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det hænder, at man som sportsjournalist kan få en besked fra en spiller dagen efter et interview.

- Jeg beklager, at jeg ikke kunne sætte nogle ordentlige ord sammen som svar på dit spørgsmål, men jeg havde en masse tanker og frustration i mig lige efter kampen.

Sådan en besked fik undertegnede fra Bakken Bears' Ryan Evans forleden.

Den amerikanske profil og hans hold havde tabt med 11 point i Rusland til Avtodor Saratov. Det var en kamp om førstepladsen i gruppe L i FIBA Europe Cup, og i det hele taget en kamp mellem to af de hold, de fleste rangerer som et par af turneringens bedste.

Og Evans og Bears havde altså lige fået et svar råt for usødet, som sport har det med at spytte dem ud; 'De andre er bedre end jer.'

Den slags konklusioner gælder som bekendt kun indtil næste gang, holdene mødes. Men sandheden kan alligevel være svær at sluge i nuet.

Alle sportsfolk tror som grundregel, at de er de bedste. Hvordan reagerer de på et hak i illusionen?

Det tog Ryan Evans et døgns tid at beklage det i øvrigt høflige, men rigtignok ikke så uddybende svar i interviewet i sekunderne efter kampen.

Men hvor lang tid tager det at rejse sig sportsligt efter et nederlag?

Annonce

Det er tilladt at tabe i sport. Det væsentlige er, hvordan og hvor hurtigt, du rejser dig igen. Derfor vil denne periode give en form for delsvar til Bakken Bears-spillerne og alle os andre; Hvor gode er Bakken Bears egentlig?

Dennis Bjerre

ZZ Leiden venter onsdag

Få dage efter kampen i Rusland - Bakkens første nederlag i denne sæson i Europe Cup - tabte de forsvarende danske mestre også i pokalturneringen til Horsens IC.

Dét nederlag var kulminationen på flere sløve kampe i januar, hvor det århusianske hold har haft svært ved at finde de høje nagler, de kom op på i efteråret.

Indtil Randers-kampen i tirsdags har det været slut med storsejrene på 30 og 40 point. Kampene er blevet arbejdet hjem, og nogle af dem er sågar blevet tabt - det er ikke hverdag i Danmarks mest vindende basketballklub.

Krise? Njaa, det er tilladt at tabe i sport. Det væsentlige er, hvordan og hvor hurtigt, du rejser dig igen.

Derfor vil denne periode give en form for delsvar til Bakken Bears-spillerne og alle os andre; Hvor gode er Bakken Bears egentlig?

Kan de rent faktisk overgå seneste sæsons semifinale i Europa, som spillet i perioder har været til i denne sæson? Eller toppede de for tidligt og har stødt hovedet mod loftet?

Mange hold kan være gode i en periode, de gode hold - og det gælder i alle sportsgrene - rejser sig hele tiden. Kæmper sig tilbage, når olien er tørret ud i spillet.

Derfor er Bakken Bears' kamp i Holland onsdag aften vigtigere end som så.

Vinder de over ZZ Leiden er de med al sandsynligvig kvalificeret til 1/8-finalen i Europe Cup for anden gang i klubbens historie. Og så er selvtilliden sandsynligvis tilbage, illusionen om uovervindelighed tæt på intakt.

Taber de, skal de pludselig arbejde hårdt for at avancere fra gruppen, de for et par uger siden virkede til at vade igennem.

Og så skal der måske endnu engang bruges en lang nat på at sunde sig over indblikket i egne evner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce