Annonce
Sport

Kommentar: En epoke er forbi – næste kapitel hedder Bears mod Europa

Bakken Bears-spillerne blev hyldet på rådhuset onsdag middag. Her ses Michel Diouf (tv) og Thomas Lærke sammen med rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek, borgmester Jacob Bundgaard og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad. Foto: Flemming Krogh

Onsdag blev Bakken Bears hyldet på Aarhus Rådhus for tredje år i træk. Det er en tradition, at de høje mænd kryber ind i Arne Jacobsens hus og viser trofæ og medaljer frem for borgmesteren.

Festligheden var et fuldt fortjent punktum for endnu en flot sæson af Aarhus’ mest vindende hold. Status; DM-guld og en kvartfinaleplads i Europe Cup. Og der er intet, der tyder på, de har tænkt sig at stoppe med at vinde efter det 17. mesterskab, der blev sat i banken mandag med en overlegen finalesejr over Horsens IC.

Den nykårede mester tabte blot fire kampe til danske hold i denne sæson – desværre for dem var én af dem i pokalturneringen – og der har tegnet sig et klart billede de seneste sæsoner af et hold, der er ved at køre fra konkurrenterne i lille Danmark.

Dansk basketball er faktisk på vej frem på mange måder. Men det sker lidt i bumletogsfart for otte af ligaholdenes vedkommende. Bakken Bears kører i deres eget tog. Et lyntog.

Århusianerne har et meget større budget end de andre klubber i Danmark. Det fortæller en lille historie om deres suverænitet, at de ryddede bordet og snuppede samtlige individuelle priser i år – på nær årets dommer ...

Annonce
Bakken Bears har kørt i et højere gear end konkurrenterne i mange år, og det har været med til at flytte dansk basketball fra et amatørforetagende til en liga med professionelle hold og en masse udlændinge.

Guldfavorit

Bakken Bears har kørt i et højere gear end konkurrenterne i mange år, og det har været med til at flytte dansk basketball fra et amatørforetagende til en liga med professionelle hold og en masse udlændinge.

Men vi kan meget vel have nået et punkt, hvor konkurrenterne simpelthen må give slip.

De seneste 15 år har Bakken Bears været en del af to epoker. Først syv finaler i træk mod Svendborg Rabbits. Og siden fem finaler mod Horsens IC plus to semifinaler før det, der har skrevet sig i historiebøgerne.

Men også Horsens-epoken er slut.

Midt i dette års finaleserie blev Arnel Dedic, Horsens’ head coach, fyret. Og det er i høj grad ham, der skal have en stor del af æren for, at de gulblusede østjyder de seneste otte år har kunne presse Bakken Bears i mange sæsoner.

Nu skal Horsens finde en ny head coach. Og det kan selvfølgelig være, at de finder en endnu bedre. Men Dedic er højt respekteret og sandsynligheden for, at de falder i niveau er bestemt også til stede.

Det kan åbne en finaledør for evigt finaledrømmende Team FOG Næstved. Men med mindre, at sjællænderne rammer rekrutteringen bedre i første hug end de har for vane og at de får tilført endnu flere penge, er Bears fra Aarhus kæmpestore favoritter til også at vinde DM-guld næste år.

Bjørnene mod Europa

Og det bringer os hen til den nye epoke i Bakken Bears’ historie, der måske er ved at blive skrevet.

Bjørnene mod Europa.

Bakken Bears har vundet DM 14 gange alene i dette årtusinde. Godt nok er der tradition for, at halvdelen af holdet er nyt hvert år. Og de nye spillere er selvfølgelig sultne efter en guldmedalje. Men som organisation er det ingen hemmelighed, at Bears har øjnene rettet mod succes i Europa.

Sidste års semifinale og dette års kvartfinaleplads har bekræftet sportsdirektør, head coach og bestyrelsesformanden i, at Bakken Bears kan være med hvor det sner i Europe Cup. De er ikke langt fra at kunne gå hele vejen.

I første omgang vil de forsøge at kvalificere sig til Champions League – en bedre turnering hvor pengene og prestigen er større. Og efter mislykkedes forsøg for at komme i dét selskab de seneste to sæsoner må det være første målsætning.

Og det er i virkeligheden dén kamp – Bears mod Europa – der bliver spændende at følge de næste år.

Fordi Danmark og rådhuset har de efterhånden besejret.

Sportsdirektør Michael Piloz trådte an da Bakken Bears onsdag var på rådhuset for at blive hyldet for DM-guld. Efter ham følger Chris Christoffersen, Sylvester Berg og Thomas Lærke. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce