Annonce
Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

Darko Jukic og resten af Bakken Bears-holdet var voldsomt undertippede i deres Champions League-gruppe, men de var tæt på at gå videre. Foto: Kim Haugaard

Det foregik i stilhed, men onsdag aften blev der skrevet et stykke dansk sportshistorie i Aarhus.

Af kedelige grunde var der ingen tilskuere i hallen i Arena. Og der var ikke nogen stor interesse fra medier udover en lille håndfuld skrivende. Men jeg gentager for en god ordens skyld; De få, der var i hallen, var vidne til dansk sportshistorie.

Bakken Bears besejrede det spanske tophold Iberostar Tenerife. Nuvel, de var gået videre i gruppen og sparede spillere til kampen, men den århusianske sejr var kulminationen på en fremragende præstation på en meget stor scene.

Annonce

På trods af sejren - den tredje i træk i Champions League - var det ikke nok for Bakken Bears, der endte som treer i gruppen og er færdig i den stærkeste af FIBAs basketballturneringer.

Men det er værd at trække luften ind og knipse en smule over den præstation, der er blevet leveret. Sejre over ophold fra Italien, Spanien og Tyrkiet er ganske enkelt uhørt i dansk basketballhistorie. Ja, i dansk sportshistorie.

Forestil dig at et dansk fodboldhold havde besejret tophold fra den spanske, italienske og tyrkiske liga. Det ville have givet genlyd så højt, at ekkoet havde runget endnu. Og den præstation, Bakken Bears har leveret over de seneste måneder, er sammenlignelig.


Sejre over et ophold fra Italien, Spanien og Tyrkiet er ganske enkelt uhørt i dansk basketballhistorie. Ja, i dansk sportshistorie.


Da Danmarks Radio for en måned siden afholdte det årlige sportsshow, brugte de ikke mange sekunder på at nævne danske basketball og Bakken Bears. På trods af, at Aarhus-klubben uger forinden havde besejret italienske Dinamo Sassari på udebane med 22 point. Og at de tidligere på året havde kvalificeret sig til semifinalen i Europe Cup, der aldrig blev færdigspillet på grund af corona.

I dag prioriteres sportsnyheder i TV i stor grad efter egne rettigheder. De gamle principper for hvad der er værd at berette om er sat i baggrunden. Det handler først og fremmest om at promovere "egne" sportsgrene.

Og i det lys opnår Bakken Bears' præstationer ikke megen omtale. Fordi de har slet ikke nogen TV-aftale med et dansk medie. Interessen er der tilsyneladende ikke.

Og det er fair nok, at ingen vil putte penge i at vise kampene direkte. Sådan er spillet. Men det er trist, at onsdagens præstation på den baggrund glider i baggrunden. Det er ærligt talt en skam, fordi det er som skrevet historieskrivning, vi var vidne til.

Den århusianske klub er sådan set selv målestok for, hvor svær Champions League i basketball kan være at danse med. Kun én gang før er de lykkedes med at komme igennem kvalifikationen. Og dengang - i 2016-17 - tabte de 13 ud af 14 kampe og var helt generelt overmatchet.

Føromtalte Tenerife vandt i øvrigt hele turneringen det år - de er favoritter til at gentage bedriften i år. Derfor taler det for sig selv, når bjørnene onsdag med 18 overskydende point udklasserede blandt andet en tidligere NBA-spiller og satte en fed streg under, at de fire år senere har rykket sig ikke så lidt frem i bussen.

Sejren var i øvrigt Bears' nummer 63 i europæisk sammenhæng og dermed har de nu vundet flere kampe end de har tabt i dysterne mod hold fra andre lande.

Det er ganske enkelt nogle voldsomt imponerende bedrifter, Bakken Bears har præsteret. Ikke alene i år, men siden 2013, hvor de igen tog hul på Europa-eventyret.

De kan kun ærgre sig over, at et coronaudbrud til størstedelen af truppen og en sløv start på turneringen endte med at gøre avancementet uoverkommeligt på trods af tre på stribe til sidst.

Den sportslige ledelse satsede i sommer ved at hente to meget dyre profiler på leje for at klare kvalifikationen. Dén mission lykkedes, men det var til gengæld en fiasko med de to nye amerikanere, der skulle erstatte lejesoldaterne.

De nye blev hurtigt sendt hjem igen, og først herefter fandt truppen en balancegang, der altså har skabt imponerende resultater.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

AGF

Efter tredje Superligasejr i træk: David Nielsen har fundet melodien

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce