Annonce
Sport

Kommentar: Nu skal Hjulmand vise sine kort for alvor

Leif Rasmussen JF Medier.

Normalt ville Island med friske ben blive lidt af en vanskelig modstander på egen klippegrund for Danmark og landstræner Kasper Hjulmand.

Men Island har sat alt ind på at kvalificere sig til en slutrunde for tredje gang i træk og står nu i en playoff-finale mod Ungarn om en EM-plads efter den tætte kamp mod Rumænien i torsdags.

Danmark har i stedet kunne tage den lidt med ro og vist andre spillere frem i en blød venskabskamp tilbage i onsdags mod Færøerne, mens Island først spillede torsdag.

Derfor vil et nederlag til Island være et alvorligt set-back i Kasper Hjulmands egen opbygning af et fundament, der skal hvile på andre dyder end forgængeren Åge Hareides.


Derfor vil et nederlag til Island være et alvorligt set-back i Kasper Hjulmands egen opbygning af et fundament.


Naturligvis var der krav om sejr over så svag en modstander som Færøerne og det ene point sammenlagt mod England og Belgien var forventet ud fra de to landes styrker.

Men selv om Island de senere år har leveret store og opsigtsvækkende præstationer, så må Kasper Hjulmand ikke blive den første danske landstræner, der har tabt til Island.

Der skal minimum hentes et point, fordi Danmark så har Island i Parken senere og dermed på den måde kan sende islændingene ud af Nations Leagues A-gruppe, hvor kampene mod bedre modstandere også hærder Hjulmands tropper.

Men det er en farlig kamp for Danmark, for islændingene har løvehjerter også selv om de har en kamp mod Rumænien i benene. De vil formentlig hellere sælge onsdagens hjemmekamp mod Belgien for så omsider at kunne besejre Danmark, når nu Island i nyere tid  også har pillet pynten af England og Holland og spillet uafgjort mod Argentina i betydende kampe.

Naturligvis skal Danmark stå imod rent fysisk, for det vil Erik Hamréns mænd ubetinget sætte ind mod danskerne, der vil have mere glid i spillet end værterne.

Island spiller kompromisløst og har foreløbig ikke den der trang til altid at skulle få eget spil til at tage sig ud på en bestemt måde, som var fodboldpillet et maleri. Derfor skal Danmark tage sig i agt.

Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag