Annonce
Østjylland

Kommentar: På skinner - eller kun på vej

Letbanen fra Aarhus til Hinnerup er endnu et stykke ude i fremtiden, men planerne griber allerede nu langt ind i mange folks dagligdag, fordi man endnu ikke kender den endelige linieføring.

På borgermødet i Rønbæk Idrætscenter opfordrede tidligere byrådsmedlem Svend Kjeldsen til at få lagt linieføringen klar hurtigst muligt.

»Vi laver ikke en Silkeborg,« lød svaret fra formanden for Teknik- og miljøudvalget Kurt Andreasen (V) som tegn på, at byrådet ikke har tænkt sig at gøre som i Silkeborg, hvor linieføringen af motorvejen trak ud i mange år.

Stationer af den gammeldags slags er ved at være fortid.

Annonce

De flotte, gamle bygninger bruges til andre ting. For eksempel er Århus Stiftstidende og FavrskovAvisen for nylig flyttet ind i den gamle station på Østergade i Hadsten. Men selvom billetsalget for flere år siden flyttede til en nybygning, som siden blev lukket, og billetsalget nu foregår via en automat eller via internet, er der stadig folk, som kommer ind for at købe en togbillet.

Togene kører uhindret, at billetter sælges uden menneskelig kontakt, men teknikken kan togfolkene ikke altid styre. Som forleden hvor vi fra redaktionens åbne vindue kunne høre beskeden »toget er forsinket på grund af sporarbejdet på Fyn og... (en kort pause) andre mindre ting!«.

Så kunne man selv vælge, hvad der hører til i kategorien mindre ting. Men da et tog senere på dagen påkørte køer syd for Skanderborg og lammede togkørslen i flere timer midt i myldretiden var det - set med DSBs briller - formentlig en større ting, idet den også påvirkede togkørslen nordpå.

Svend Høyer eller Hoyer Motors, som Hadsten-virksomheden hedder ude i den store verden, er netop opkøbt af kapitalfonden Solix ApS. Efter sådan et opkøb kan man tænke, om virksomheden bliver i Hadsten, eller om der er andre planer. På redaktionen har vi forsøgt at få en kommentar fra Solisx ApS, men beskeden fra virksomheden er, at man af princip ikke udtaler sig om deres investeringer, men at vi er velkommen til at besøge firmaets hjemmeside for yderligere information.

Så det blev hverken vi eller læserne meget klogere af, men man kan undre sig over, at man i 2016 ikke har en informationspolitik ikke kun for at tilfredsstille pressen men i høj grad for at informere det lokalsamfund, som man er en del af.

Herrens veje er uransaglige, lyder et gammelt ordsprog, men det kan tilsyneladende også gælde information.

En borger fortæller, at der er så stor efterspørgsel på de 13 nye parcelhusgrunde i Humlehaven i Hinnerup, at Favrskov Kommune vil sætte prisen op til mindst 1,2 mio. kr. pr. grund.

Men Økonomiudvalget har endnu ikke diskuteret priser. »Som altid er der en mindstepris, og så kan folk jo byde højere, hvis de vil have en speciel grund, men vi har ikke fastsat mindsteprisen endnu,« fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Analyse: De gamle og de handicappede blev lovet flere penge - den ene part må nøjes med en slatten redningskrans

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Crop top frem for T-shirt: Aarhus-bar giver Asta en undskyldning

Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Debat

Den lange sang om et nyt, stort stadion: Endelig en sejr til AGF… men andre svære kampe venter

Aarhus

Fra blogger til butiksejer: Tobias har åbnet butik med brugt herretøj

Alarm 112

Travl nat for brandvæsenet: Flere containerbrande i Gellerup

Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Alarm 112

Flere formodede spritbilister fredag

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Generationsskifte i sjette gear: Bilfamilie bygger nyt bilhus ud til Grenåvej

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Annonce