Annonce
Sport

Kommentar: Superligaen bliver nødt til at se sig selv i øjnene

Godt 10.000 tilskuere så AGF slå Esbjerg fB i onsdags. Man kan kun spå om, hvor mange der var kommet på stadion, hvis kampdatoen var blevet annonceret med et bedre varsel. Arkivfoto: Axel Schütt

Behandlingen af tilskuerne - altså Superligaens kunder - har været intet mindre end skamfuld i den seneste tid.

Annonce

Jeg vil bruge betegnelsen vi, fordi det kan være svært at adskille, hvem der står med det endelige ansvar.

Men vi kan simpelthen ikke være det bekendt.

Superligaen kan ikke være det bekendt.

Eftersom Matador for tiden bliver genudsendt, er det oplagt at benytte sig af en metafor fra Lise Nørgaards verden.

Her findes Damernes Magasin, den velrenommerede butik, som ikke lader sig styre af mundheldet om kunden, der altid har ret. Men snarere forventer, at kunderne altid vil komme til dem - fordi det har de altid gjort.

Som enhver, der har set Matador ved, så får Mads Skjern hurtigt udfordret dén salgsstrategi. Det står ikke længere mål med tiden at drive virksomhed på den måde.

Og på samme måde opfører Superligaen sig i disse dage som Damernes Magasin. Slet ikke på alle områder. Jeg underkender ikke det enormt store arbejde, som leveres over hele landet af mange hundrede mennesker.

Men behandlingen af tilskuerne - altså Superligaens kunder - har i mine øjne været intet mindre end skamfuld i den seneste tid.

Det er simpelthen ikke rimeligt, at det først onsdag blev afgjort om det var AGF eller Esbjerg, der skulle spille henholdsvis lørdag eller mandag - altså tre og fem dage senere.

Udfaldet af kampen ville bestemme kampdagen, og i baghånd sad Viborg og deres fans og vidste ikke, om deres kamp mandag var på hjemme- eller udebane. Det afhang nemlig af modstanderen.

Det er ikke en fair måde at behandle folk på, at de skal stå til rådighed med så kort varsel. Man forstår i hvert fald godt dem - og der bliver beviseligt flere og flere - der laver andre planer inden Superligaprogrammet ligger fast, og dermed må vælge livet som tilskuer fra.

Var oplevelsen en enkeltstående episode, så kunne man måske leve med det, men det var med samme korte varsel, at AGF-fans sent en mandag fandt ud af, at de skulle møde Esbjerg den næstkommende søndag. Og altså ikke fredag eller lørdag, som også var i spil, alt efter hvad TV-selskaberne ønskede.

Og ligeledes var det med kort varsel, at kampprogrammet for gruppespillet blev offentliggjort.

Dennis Bjerre Christiansen
Annonce

Spil på faste dage

Der er mange problemer i de korte varsler. Torsdag var politiet ude og beklage sig over, at det er svært at vagtsætte til Superligakampene, når man ikke ved hvornår de spilles.

Og man kan argumentere for - som både AGF- og Esbjergs træner har gjort - at det heller ikke er rimeligt, at spillere- og trænere skal have så kort varsel inden så vigtige kampe, som dem i bundstriden er.

Men man kan trods alt indvende, at klubberne selv har malet sig op i det hjørne, de står i. De har solgt TV-rettighederne for en historisk stor pose penge, og man forstår da så udmærket de to mediehuse, der viser Superligaen i TV, at de vil have råderet over deres dyrt købte produkt.

Men hvis den kedelige tendens med faldende tilskuersnit på stadions skal vendes, så bliver alle interessenter nødt til at sætte sig sammen og finde løsninger.

Forleden var turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, ude i Ekstra Bladet og sige, at man først vil evaluere på den nye struktur efter et par år, fordi man skal have flere erfaringer med til bords.

Men det går simpelthen ikke.

Superligaen bliver nødt til at se sig selv i øjnene. Nu.

Jeg er klar over, at den nye struktur med sit gruppespil og knock-outsystem gør det svært at planlægge frem i tiden.

Men i så fald kan man indføre den regel, at alle kampe med "ukendte" modstandere for eksempel bliver spillet om søndagen.

Så ville den almindelige fodboldfan i det mindste have dette at forholde sig til.

Der må under alle omstændigheder indgås kompromisser, fordi de seneste ugers behandling af tilskuerne kan Superligaen ikke være bekendt.

Man må bevise, at man - i modsætning til Damernes Magasin - kan sadle om, inden man får som fortjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce