Annonce
Danmark

Kommentator: Haarder har ikke fordums indflydelse i Venstre

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det mangeårige medlem af Folketinget for Venstre, Bertel Haarder, kan ikke skade Løkkes kamp for formandspost.

Bertel Haarder, der i årtier har været folketingsmedlem for Venstre, skriver fredag på Facebook, at han gerne ser en ny formand for Venstre i stedet for Lars Løkke Rasmussen.

Det sker på dagen, hvor to afgørende møder i Venstre skal tage stilling til formandsstriden. Men udmeldingen fra Bertel Haarder vil ikke stække Lars Løkke Rasmussen voldsomt i den kamp, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er selvfølgeligt kedeligt for Løkke. Men det sagt, så har forholdet mellem de to aldrig været i top.

- Og det, at Bertel Haarder ikke i folketingsgruppen kunne skabe støtte til, at han blev medlem af Folketingets Præsidium selv om han er medlemmet med størst anciennitet, tyder på, at han gennemslagskraft trods alt ikke er så stor, som den har været, siger Hans Engell.

Efter Bertel Haarders udmelding har folketingsmedlemmerne Louise Schack Elholm og Peter Juel-Jensen erklæret sig enige i hans betragtninger.

- Jeg har ikke ytret mig før, som jeg gør nu. Men det ser ud til, at der simpelthen er behov for at få ryddet op i det formandskab. For det her har kørt alt for lang tid, og nu er vi helt inde og skære i benet i Venstre, siger sidstnævnte til Politiken i en artikel publiceret omtrent samtidigt med en Facebook-opdatering.

Hans Engell siger yderligere, at det lige nu ikke er folketingsmedlemmerne, der er afgørende i kampen om formandsposten, men de tillidsvalgte, der udgør Venstres bagland.

Og her mener Hans Engell ikke, at Bertel Haarders opdatering vil gøre nogen forskel på det hovedbestyrelsesmøde, der bliver afholdt lørdag.

- Om Haarder mener det ene eller det andet, det kommer ikke til at flytte en eneste stemme på hovedbestyrelsesmødet. Det tror jeg ikke, siger Hans Engell.

Hans Engell mener i langt højere grad, at Lars Løkke Rasmussen glæder sig over, at en meningsmåling foretaget af Gallup viser, at Venstre-følgere med en betydelig margin foretrækker Lars Løkke Rasmussen som formand.

- Den måling er jeg sikker på, Lars Løkke Rasmussen går mere op i, end om Bertel Haarder melder sig på banen eller ej, siger Hans Engell.

Fredag mødes Venstres 24-medlemmer store forretningsudvalg for at give sin indstilling til hovedbestyrelsens 133 medlemmer, der mødes lørdag.

Hovedbestyrelsen har kompetence til at fremrykke landsmødet eller indkalde til ekstraordinært landsmøde, hvor de delegerede kan vælge Venstres formand og næstformand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce