Annonce
AGF

Kommer AGF-cheftræneren overhovedet til at se noget til sine spillere: - Vi trækker lige luft ind

Der var travlt i AGF torsdag formiddag, hvor trænere og ledere sad i møder for at vurdere og beslutte, hvad der skal ske i de kommende par uger. Kommer cheftræner David Nielsen overhovedet til at se noget til sine spillere? Foto: Claus Fisker/Scanpix 2020.
De kommende to uger bliver der ikke spillet kampe i Superligaen eller i de lavere rangerende rækker. AGF overvejer om det overhovedet er forsvarligt at lade spillerne træne sammen.
Annonce

FODBOLD: Alle fodboldkampe i Danmark er som følge af den eskalerende smitte af corona-virus aflyst i de kommende to uger, og det går for Superligaklubben AGFs vedkommende ud over foreløbigt tre opgør.

Torsdag skulle århusianerne, der ligger nummer tre i ligaen, havde taget imod rivalerne fra Randers FC i den i forvejen udsatte kamp på et tomt Ceres Arena, men den kamp blev tidligere på dagen aflyst. Og med Divisionsforeningens beslutning om at suspendere Superligaen to uger frem, går det som minimum altså også ud over de to sidste kampe i grundspillet: Hjemme mod OB på søndag, og så næste søndages programsatte opgør i Aalborg mod AaB.

Hverken AGF eller Divisionsforeningen har for nu kommentarer til, hvad det potentielt får af betydning for afviklingen af den resterende del af sæsonen.

Var det sæsonen, der sluttede der? Eller har man planer om at genoptage turneringen – i så fald med slutspil – på den anden side, og hvordan vil man i givet fald gribe det an i og med, at grundspillet ikke er spillet til ende?

- Her og nu handler det i første omgang på at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen. Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen til Ritzau.

Hvorvidt klubberne vil træne videre i de kommende uger eller sender spillerne hjem, er op til klubberne selv.

- Det er op til den enkelte klub, hvordan man håndterer dagligdagen. Vi har kigget på retningslinjer og tidligere sendt retningslinjer ud om kampsituationen, men også enkelte ting om dagligdagen i klubberne. Men i udgangspunktet er det klubberne, der har arbejdsgiverfunktionen her og håndterer det, siger Claus Thomsen.

Annonce

Ved ikke, hvad der skal ske

Torsdag havde AGF i kølvandet på aflysningen af Randers-kampen ikke indkaldt truppen til træning i stedet - og altså givet spillerne helt fri.

Hvad der så skal ske i de kommende dage, er der endnu ikke taget en beslutning om. Men i værste fald betyder det, at truppen ikke kommer til at træne sammen foreløbigt.

- Vi trækker lige lidt luft ind. Spillerne har fri i dag, og vi vurderer i øjeblikket på, hvad der i givet fald skal ske i forhold til spillernes dagligdag og træning i den kommende tid, lyder det fra AGFs kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, der udtaler sig på klubbens vegne - og dermed også cheftræner David Nielsens - indtil, at der er noget mere konkret på bedding.

- Fredensvang er lukket ned, men det er for tidligt her og nu at sige noget om, hvad der konkret kommer til at ske. Det vil vi bruge de kommende dage på at klarlægge for situationen udvikler sig hele tiden, og det hele er meget nyt og ubetrådt land for os. Men vi melder noget ud, når der er noget at melde ud, siger Carlsen.

I Hobro træner de ufortrødent videre, mens de i en anden Superligaklub, OB, tordag valgte at aflyse al træning på klubbens anlæg to uger frem og dermed sende alle spillere hjem. De skal så selvtræne i stedet. Men der kommer ikke foreløbigt et lignende krav fra Divisionsforeningen.

- Det er muligt, at vi kigger tingene igennem og herfra kommer med råd og vejledning eller egentlige påbud til klubberne. Men i udgangspunktet skal klubberne som alle andre følge og observere sundhedsmyndighedernes anvisninger, siger Claus Thomsen.

De tre bedste fodboldrækker er sat i bero, og det betyder, at også Aarhus Fremad, Brabrand og VSK Aarhus – alle fra 2. Division gruppe 2 – har fået aflyst en række vigtige kampe. Divisionsforeningen ved som tidligere anført endnu ikke, hvad der skal ske med de danske fodboldkampe efter to uger, og Claus Thomsen vil heller ikke spekulere i, om der er en risiko for, at resten af sæsonen kan blive aflyst, som det blandt andet er på tegnebrættet i Italien.

- Vi kommer under alle omstændigheder kun til at forholde os til konkrete udmeldinger. Ikke til hypotetiske scenarier, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce