Annonce
Aarhus

Kommer til Musikhuset: Signe Svendsen er klar med nye sange

Sangerinden Signe Svendsen drager rundt i landet i efteråret. 4. Oktober spiller hun i Musikhuset. Foto: Flemming Krogh

Sangerinden Signe Svendsen drager snart rundt i landet med en stak nye sange og sit orkester, der ikke er bleg for at spille rock. Musikhuset er med på programmet.

AARHUS: En lille æske, gemt i en skuffe i en menneskealder, blev afsættet til Signe Svendsens nye sange. Ud fra devisen, 'der er ikke noget som ulykkelig kærlighed, der kan skabe sangtekster', blev den hemmelige æske drivkraften for de nye tekster, for den lyse sangerinde med de venlige øjne og det charmerende smil.

Historien med æsken opstod på Bornholm. Da Signe Svendsen var med til at rydde op efter sin farmors død, fandt hun en æske med breve, billeder og en guldring i sin farmors gemmer. Æsken havde farmoren, som Signe Svendsen var meget knyttet til gennem livet, gemt siden hun var 19 år. Som et minde om en forelskelse, der stoppede brat, da farmorens ungdomskæreste ophævede forlovelsen.

- Det er fantastisk, at min farmor gemte på æsken i alle årene. Selvom hun mødte min farfar og fik et godt liv med ham, lå historien stadigt gemt et sted, fortæller sangerinden Signe Svendsen.

Annonce
Signe Svendsen blev kendt, da hun i 2001 vandt MGP sammen med Rollo og King. Selv føler hun, at sejren på en måde forfulgte hende i mange år, da folk blev ved med at forpinde hende med MGP. - Men heldigvis er det blevet ændret med årene, siger hun. Foto: Thomas Sjørup

Modspil fra 'drengene'

Den ulykkelige kærlighedshistorie 'rammer alle de blå følelser, som man kan have', ifølge sangerinden. Og det input har Signe Svendsen brugt i flere af sine nye sange, da hun 'ikke selv er ramt af ulykkelig kærlighed' (sidste år blev Signe Svendsen gift med sin samlever igennem mange år red.).

De nye sange og en god del af bagkataloget - Signe Svendsen har indtil nu udgivet 3. albums i eget navn - kan hendes publikum snart opleve rundt om i landet, hvor Aarhus Musikhus også kan se frem til hendes besøg.

Tidligere har Signe Svendsen optrådt solo. Ganske alene på scenen med sin mikrofon og sin guitar. Nu tager hun ud i landet med 'drengene', som hun omtaler sit band.

Dem har hun spillet sammen med før.

- Jeg glæder mig til at have 'drengene' med igen. Når jeg optræder med mit band, får jeg et modspil, som jeg ikke oplever solo. Koncerten får mere kant og bliver mere rocket, end når jeg optræder alene, siger Signe Svendsen, der blev kendt i det ganske land, da hun nærmest overtog scenen fra Rollo & King til Det Danske Melodigrandprix for 17 år siden.

Signe Svendsen har turneret med eget materiale og band siden 2009. Foto: Flemming Krogh

I lære hos Hausgaard

Melodigrandprix gjorde hende kendt, men det har på en måde også forfulgt hende. Egentlig er det ikke noget, hun har lyst til at tale om.

- Det satte mig i bås igennem lang tid. Som hende den lyshårede sangerinde fra Melodi Grandprix. Og selvom jeg senere lavede mine egne sange og turnerede rundt om i landet med Niels Hausgaard igennem ti år, var der stadigt bookere, der forbandt mig med Melodi Grandprix og ikke ville have mit navn på plakaten. Men heldigvis er det blevet ændret med årene.

De mange sæsoner på landevejene, sammen med Niels Hausgaard har præget Signe Svendsen. Det er hun ikke i tvivl om. Igennem flere hundrede koncerter, hvor hun var med på scenen sammen med den lunefulde nordjyde, kunne hun iagttage ham og 'lure hans kort af'.

- Jeg har lært meget af Niels Hausgaard. Perioden samme med ham, var på en måde min uddannelse. Det var også ham, som gav mig modet til at rejse rundt som solosangerinde, alene på en scene, fortæller Signe Svendsen, som også i sine tekster er præget af den ironi og underfundighed, der har gjort Niels Hausgaard kendt.

Blå bog


  • Født 16. oktober 1974
  • Student fra Nyborg Gymnasium og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 1998
  • Hun blev landskendt, da hun sammen med Rollo & King vandt Melodi Grand Prix 2001 med "Der står et billede af dig på mit bord". I Eurovision Song Contest 2001 blev sangen nr. 2 under titlen "Never Ever Let You Go"
  • Hun har medvirket i flere tv-programmer sammen med B.S. Christiansen i "Signe og B.S. på afveje" i 2003 og "Signe & B.S. i Tasmanien" i 2004
  • Fra 2006-2011 var hun en del af panelet i Spørg Charlie på TV 2 Charlie.
  • Siden 2008 har hun været på seks turnéer med Niels Hausgaard. Det er op mod 400 koncerter, da hver turné består af 65-70 koncerter.
  • Har turneret med eget materiale og band siden 2009.
  • Spiller i Musikhuset 4. oktober

Et nyt oprør

En af hendes nyere sange handler om hippi-idealister fra 70'erne, som ender med at bo i parcelhus og gå op i hvilken kantklipper, de skal investere i.

- Det kunne såmænd være mine forældre. Jeg er opvokset i et frit hippi-agtigt miljø og det har præget mig. At de er gået på kompromis med deres idealer med alderen, er nok naturligt, lyder det fra Signe Svendsen, som hellere så, at nye generationer lod sig inspirere af strømningerne fra 70'erne.

- Der er nok at rykke på - at forholde sig til. Klimaet eller andre 'kampe' kunne være oplagt at tage fat på, for de unge, mener Signe Svendsen, som på den måde både er til de 'klassiske kærlighedssange', men som også tør give sine tekster noget kant.

Hendes 3. album Rift handler netop om skæbner, der har fået nogle skrammer, om 'det uperfekte' og om drømmere.

Ligesom farmoren, der bar på sin drøm gennem hele livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce