Annonce
Navne

Kommunal erhvervschef fylder 60 år

Jan Beyer Schmidt-Sørensen. Arkivfoto: Axel Schütt

60 Jan Beyer Schmidt-Sørensen, erhvervschef, forvaltningschef, Viby J, fylder 60 år onsdag 17. januar.

Han har siden 2005 været erhvervschef i Aarhus Kommune med ansvar for flere erhvervsplaner med fokus på velkvalificeret arbejdskraft, veludbygget infrastruktur, serviceorienteret myndighedsbetjening, Business Region Aarhus, byprofilering og erhvervsklynger. Schmidt-Sørensen har været involveret i udviklingen af innovationsmiljøerne IT-byen Katrinebjerg og Agro Food Park.

Han sidder bl.a. i bestyrelsen for Visit Aarhus og indgår i akkrediteringspaneler for videregående uddannelsesinstitutioner og har været formand for bestyrelsen på Langkaer Gymnasium 2006-2009 samt medlem af bestyrelsen for Skt. Knuds Skole 1991-1999.

Han er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1983 og ph.d. fra Aarhus School of Business i 1990. Han var 1993-2001 dekan og 2001-2004 rektor på Aarhus School of Business.

Han er gift og har tre børn og to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce