Annonce
Østjylland

Kommunal succes: Antallet af sygedage blandt personalet falder

Favrskov og Randers er blandt de kommuner, der har succes med at nedbringe sygefraværet blandt de ansatte. Det er til gavn for kommunernes borgere, både unge og gamle, der modtager kommunal service. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Favrskov og Randers er blandt de kommuner i landet, hvor antallet af sygedage blandt personalet daler. Det har stor betydning for både den service, borgerne modtager, samt medarbejdernes trivsel - og kommunekassen.

Kronjylland: Medarbejderne i Favrskov Kommune havde i 2018 det fjerde-laveste sygefravær blandt landets 98 kommuner. Det viser nye tal fra KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

De 3065 kommunalt ansatte i Favrskov havde sidste år i gennemsnit 10,5 sygedage - omregnet i fuldtidsstillinger - mens gennemsnittet for alle kommunalt ansatte i Danmark lå på 12 dage.

Lemvig-ansatte havde det laveste antal sygedage med gennemsnitligt 9,9 dage på langs. Fanø Kommunes ansatte havde det højeste gennemsnitlige fravær med 14 dages sygdom pr. medarbejder, omregnet til fuldtidsstillinger.

Randers Kommune klarer sig også fint i statistikken med gennemsnitligt 10,8 sygedage pr. fuldtidsmedarbejder. Anderledes ser det ud i Norddjurs, hvor medarbejderne i gennemsnit havde 12,9 sygedage. I Mariagerfjord lå gennemsnittet på 11,7 sygedage.

Jan Kallestrup, der er kommunaldirektør i Favrskov Kommune, glæder sig over tallene. Gennem flere år har kommunen oplevet et faldende sygefravær, men det er ikke overraskende, mener han.

- Jeg tror vi høster frugterne af, at vi igennem en årrække har arbejdet systematisk med at nedbringe sygefraværet.

Favrskov Kommune har siden 2007, hvor kommunen blev dannet, haft fokus på sygefraværet blandt medarbejderne.

Annonce

Nye tiltag virker

De senere år er to nye tiltag indført for at mindske sygefraværet. Dels har de kommunale ledere fået en række værktøjer og strategier til at håndtere sygefravær, så det er let at følge udviklingen og nemt at udføre de opgaver, ledere har i forhold til at støtte sygemeldte ansatte.

- For to år siden ansatte vi en sygefraværskonsulent, der blandt andet laver servicetjek på de arbejdspladser, der har udfordringer med sygefravær, fortæller Jan Kallestrup.

Politikere, ledelse og medarbejdere i Favrskov har et godt samarbejde omkring indsatserne for at mindske sygefraværet, understreger kommunaldirektøren.

Det er en gevinst for alle, når det lykkes.

- Et lavt sygefravær betyder, at vi kan give borgere mere og bedre service, for jo flere vi er, des bedre kan vi producere vores kerneydelser.

Det er også godt for trivsel og arbejdsmiljø på arbejdspladserne, når få medarbejdere er sygemeldte.

- Et lavt sygefravær sender et positivt signal om organisationen, siger Jan Kallestrup.

Randers er godt med

Randers Kommune markerer sig positivt, når man ser på det gennemsnitlige antal sygedage blandt det social- og sundhedsfaglige personale, som er en af de store faggrupper i kommunerne. Her havde de ansatte i Randers i gennemsnit 13,2 sygedage i 2018. Kun de sosu-ansatte i Gladsaxe og Høje Taastrup kommuner havde færre sygedage, henholdsvis 11,9 og 13.

I Mariagerfjord Kommune var antallet af sygedage i denne personalegruppe i gennemsnit 17,1 mens Favrskov Kommunes ansatte havde 15,6 sygedage. I Norddjurs var tallet 15,7.

Også i Randers arbejder kommunen målrettet for at mindske antallet af sygedage blandt de ansatte.

Det er godt for den service, de ansatte yder til borgerne, for trivslen på arbejdspladserne og for kommunens økonomi, påpeger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

- Vi har et stort politisk og ledelsesmæssigt fokus på at nedbringe sygefraværet, siger han.

- Vi drøfter det ofte i ledelsen, og har en håndholdt indsats ned gennem systemet. Trivsel på arbejdspladsen er en vigtig faktor i forhold til at nedbringe sygefraværet, og ledelse er altafgørende. Der skal tages hånd om de sygemeldte.

Jesper Kaas Schmidt glæder sig over, at Randers igennem flere år har oplevet, at sygefraværet falder.

- Men det er vigtigt at understrege, at det er ok at være syg, understreger han.

Store forskelle

Blandt lærere i folkeskolen havde de ansatte i Favrskov i gennemsnit 10,5 sygedage sidste år. I Randers lå tallet på 9,5 sygedage, mens lærerne i Mariagerfjord og Norddjurs havde henholdsvis 8,6 og 13 sygedage i gennemsnit sidste år.

Blandt det pædagogiske personale havde de ansatte i Favrskov i gennemsnit 12,1 sygedage, mens personalet i Randers havde 11,9, Norddjurs 11 og Mariagerfjord 13,8 sygedage i gennemsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce