Annonce
Aarhus

Kommunal topchef bortvises: Mister milliongodtgørelse

Aarhus Kommune har onsdag besluttet at bortvise den skandaleombruste topchef Claus Pedersen.

Annonce

AARHUS: Teknik og Miljø har onsdag besluttet, at Claus Pedersen skal bortvises. Det betyder, at Aarhus Kommune frigør sig fra fratrædelsesaftalen på samlet 1.4 millioner til ham.

Rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius, har tidligere udtalt, at hun ville genoverveje fratrædelsesaftalen med Claus Pedersen, hvis der kom nye oplysninger frem om strafbare forhold.

Og det er netop nye oplysninger, som er kommet frem i revisionfirmaet Ernst og Youngs undersøgelser af bilag i Natur og Vej Service, og efter bemyndigelse fra Teknik og Miljø magistraten, der nu udløser en bortvisning.

I den forbindelse udtaler rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius:

- Vi har bedt revisionen give besked omgående, hvis de fandt forhold, som ændrede forudsætningerne for den fratrædelsesaftale, som vi har indgået med Claus Pedersen. I sidste uge gjorde revisionen os opmærksom på nogle forhold, som efter vores opfattelse udgør en væsentlig misligholdelse af hans ansættelsesforhold. På den baggrund har vi nu valgt at bortvise Claus Pedersen og bringe fratrædelsesaftalen til ophør. Det er vigtigt, at vi reagerer så hurtigt, vi kan på de informationer, vi får. Det er også sket i dette tilfælde.

Camillia Fabricius har ikke yderligere kommentarer til personalesagen på nuværende tidspunkt.

Århus Stiftstidende har gennem halvanden måned afdækket en lang række stærkt kritisable forhold i den tidligere topchefs embedsførelse. Blandt andet har han fået firmaer med million-handler med kommunen til at blive sponsorer i sin egen idrætsforening. Han har også købt tøj til sine omkring 250 medarbejdere hos en bekendt, og senest viser det sig, at han har købt børnetøj privat for skatteborgernes penge.

Få det store overblik over sagen her(for abonnenter)

Claus Pedersen bliver bortvist, efter nye oplysninger er kommet frem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce