Annonce
Aarhus

Kommunal topchef i betændt sag om sponsorater

<p>Claus Pedersen anfægter en del af grundlaget for Lars Poulsens beretning om fiflen med tilbud i Natur og Vej Service. Foto: Kim Haugaard.</p>

Kommunal chef hvervede firmaer med millionaftaler med kommunen som sponsorer i sin badmintonklub.

Annonce
En topchef i Aarhus Kommune fik firmaer med million-handler med kommunen til at blive sponsorer i sin egen idrætsforening.
<p>Arkivfoto: Iris</p>
Det er chefen for Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse, Claus Pedersen, der har skaffet sponsorer til en badmintonklub i sin hjemby Aalborg, blandt leverandører til kommunens Natur og Vejservice, som han selv var chef for på daværende tidspunkt.
Uddrag af kontrakten om traktorleje mellem SD Kjærsgaard og Aarhus Kommune. I samme periode, hvor kontrakten til 1,6 mio. kr. om året blev indgået, blev SD Kjærsgaard hovedsponsor i badmintonklubben Triton Aalborg - på opfordring af blandt andre Claus Pedersen.
Claus Pedersen har i en årrække været medlem af bestyrelse og sponsorudvalg i badmintonklubben Triton i Aalborg.
<p>Allerede i januar 2010 fik Claus Pedersen fra en af vejingeniørerne i Natur og Vejservice denne klare besked om problemerne med materiel og service fra Hans Møller. Alligevel fortsatte indkøbene af sneplove og saltspredere hos det nordjyske firma.</p>
Samtidig er han mangeårig bekendt af ejerne af de to sponsor-firmaer.
Natur og Vejservice indgik i 2010 en fire-årig aftale om leje af minitraktorer med det nordjyske maskinfirma SD Kjærsgaard for i alt mere end seks mio. kr.
Dokumentation - artiklen fortsætter under billedet
Omtrent samtidig blev SD Kjærsgaard på opfordring fra Claus Pedersen hovedsponsor i Triton med et sponsorat på i omegnen af 50.000 kr. om året.
Mod alle regler blev traktorlejen ikke udbudt i et EU-udbud, så mange firmaer kunne komme med bud, og kommunen kunne være sikker på at få traktorerne til den bedste pris.
I 2014 blev traktoraftalen forlænget med to-tre år - igen uden at have været i EU-udbud.
Endnu et nordjysk firma med en million-omsætning hos Natur og Vejservice blev på Claus Pedersens opfordring sponsor i badmintonklubben.
Claus Pedersen afviser, at der er nogen sammenhæng mellem sponsoraterne og de to firmaers handler med Aarhus Kommune.
»Jeg har aldrig tænkt, at der var et problem i, at de var sponsorer i Triton og samtidig leverandører til Natur og Vejservice,« siger han.
Allerede i januar 2010 skrev en vejingeniør i Natur og Vejservice en lang opremsning af erfaringerne med materiellet fra Hans Møller til Claus Pedersen.
Annonce

Fakta - Sådan har vi gjort

Århus Stiftstidende bringer i dag og over de kommende dage artikleserien »Chefen«, der stiller skarpt på forhold i den afdeling af Aarhus Kommune, hvor Claus Pedersen er chef.
Serien, der har været længe undervejs, bygger blandt andet på en omfattende aktindsigt, avisen har fået i dokumenter og regnskabsmateriale fra kommunens Natur og Vejservice og Centre for Byens Anvendelse, hvor Claus Pedersen var og er chef.
Derudover bygger serien på adskillige flere timer lange interwievs med Claus Pedersen over en længere periode og på samtaler med andre ledende medarbejdere i Natur og Vejservice og i Indkøbsafdelingen under Teknik og Miljø.
Sidst og ikke mindst bygger serien på materiale fra og samtaler med en række tidligere og nuværende medarbejdere i Natur og Vejservice og i Center for Byens Anvendelse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce