Annonce
Aarhus

Kommunal topchef købte kasketter og T-shirts i pallevis af gammel bekendt

<p>Her ses fakturaer fra tøjbutikken Levins i Løkken, hvor Claus Pedersen hos en bekendt i løbet af et par år indkøbte T-shirts, caps, rygsække, softshell-jakker og anden beklædning for 700.000 kr. til de godt 250 medarbejdere i Natur og Vejservice. Kommunen havde på det tidspunkt en indkøbsaftale med en leverandør af arbejdstøj - og det var ikke Levins.</p>

Stik mod kommunens indkøbsaftaler købte Claus Pedersen tøj til sine omkring 250 medarbejdere hos en bekendt med tøjbutik på hovedgaden i Løkken.

Den kommunale topchef, Claus Pedersen, har det med at lade kommunen handle med nordjyske firmaer, hvis indehavere er blandt hans gamle bekendte.
Nogle få fakturaer fra tøjbutikken Levins i Løkken, hvor Claus Pedersen hos en bekendt i løbet af et par år indkøbte T-shirts, caps, rygsække, softshell-jakker og anden beklædning for 700.000 kr. til de godt 250 medarbejdere i Natur og Vejservice. Kommunen havde på det tidspunkt en indkøbsaftale med en leverandør af arbejdstøj - og det var ikke Levins.
Når hovedsponsor SD Kjærsgaard skulle have sit navn trykt på spillertrøjerne i Claus Pedersens badmintonklub, Triton Aalborg, var det tøjbutikken Levins på Søndergade i Løkken, der stod for det.
Levins er et af de nordjyske firmaer, den øverste chef for kommunens Natur og Vejservice har haft en særlig forkærlighed for - måske fordi han har kendt indehaveren gennem mange år.
Annonce
Akkurat som det er tilfældet med SD Kjærsgaard og Hans Møller, der - som avisen fortalte i går - er både store leverandører til Natur og Vejservice og sponsorer i chefens badmintonklub.
Længe inden, Levins begyndte at trykke på badmintonbluserne, var firmaet i stor stil leverandør til Natur og Vejservice i Aarhus Kommune.
Artiklen fortsætter under billedet.

Det startede med handsker

Allerede midt i 00'erne ankom de første leverancer fra den nordjyske badeby.
»Jeg undrede mig over mange ting, hvor chefen tog sagen i egen hånd. For eksempel kom der en dag en hel palle med arbejdshandsker. Så mange havde vi sgu aldrig købt før. De kom fra Levins i Løkken. Kommunen havde en indkøbsaftale om arbejdstøj med et andet firma. Det her var helt udenfor - og det var ikke billigere,« fortæller en tidligere medarbejder i Natur og Vejservice, der ikke ønsker sit navn i avisen.
Og han fortsætter:
»De handsker stod meget længe. Folk ville ikke røre dem. Jeg nægtede at kvittere for modtagelsen, og Claus Pedersen måtte så indrømme, at det var ham, der havde bestilt handskerne.«
Handskerne, der ifølge flere tidligere medarbejdere ikke egnede sig til brug meget mere end én dag, skulle vise sig blot at være starten.
Annonce

Tøj for 700.000 kr.

I sommeren 2007 begyndte der at dukke større leverancer af tøj op hos Natur- og Vejservice på Edwin Rahrs Vej.
Første sending indeholdt 2.000 caps - kasketter - og 2.000 T-shirts påtrykt virksomhedens navn og kommunens byvåben.
Bag tøjindkøbet stod Claus Pedersen, der fra et lederjob i Vej og Kloakservive var avanceret til chef for den nydannede og langt større Natur og Vejservice.
Det skulle ikke blive sidste gang, han klædte den kommunale entreprenørvirksomheds omkring 250 medarbejdere på.
Over de følgende to år ankom palle efter palle med flere T-shirts og kasketter, polotrøjer, rygsække, veste og softshell-jakker. For i alt mere end 700.000 kr., viser en aktindsigt, avisen har fået.
Afsender var hver gang Levins i Løkken.
Annonce

I strid med indkøbsaftale

Blandt medarbejderne i Natur og Vejservice bredte der sig en undren. Mange vidste nemlig godt, at kommunen på det tidspunkt havde en indkøbsaftale for arbejdstøj med firmaet Orloff.
Forundringen blev ikke mindre, da sikkerhedsrepræsentanter nedlage veto mod, at tøjet fra Levins måtte bruges som arbejdstøj. Det levede ikke op til kravene i forhold til at være brandhæmmende og var heller ikke fluoriscerende, som det skal være for at øge synligheden af og sikkerheden for vejarbejdere blandt andet.
Faktisk endte det med, at der lå kassevis af T-shirts, som medarbejderne kunne forsyne sig med, som de havde lyst og tage med hjem og bruge i haven.
»Vi var nogen, der undrede os så meget, at vi tjekkede, hvad Levins var for noget - og fandt ud af, at det var en tøjbutik i Løkken,« fortæller Finn Therkildsen, der i 30 år var værkstedsleder i Vej- og Kloakservice og siden i Natur og Vejservice.
»En sommer var jeg på camping i Løkken og tænkte, at nu ville jeg lige se den Levins-butik. Det gjorde jeg. Og mens jeg stod og kiggede på butiksvinduet, kunne jeg gennem den åbne dør høre, hvem der stod og talte meget højt og meget jovialt med manden i butikken. Det var Claus Pedersen. Hans stemme tager man ikke fejl af,« fortæller Finn Therkildsen.
Annonce

Et signal om sammenhold

Claus Pedersen vedgår gerne, at indehaveren af Levins er en mangeårig bekendt.
»Jeg har kendt indehaveren af Levins, fra han var afdelingsleder i et firma, der solgte arbejdstøj til mine tidligere arbejdspladser - Nordjyllands Amt og NCC. Og ja, jeg besøger ham i butikken, når jeg er i Løkken om sommeren,« siger Claus Pedersen og fortsætter:
»På et tidspunkt bestilte vi - først i det daværende Vej- og Kloakservice og siden i Natur og Vejservice - caps og arbejdshandsker blandt andet hos Levins, der udover tøjbutik i Løkken dengang også havde en afdeling med arbejdstøj.«
»Tøjet var specielt designet til os, og vi købte i ret store mængder. Gule T-shirts blandt andet med logo. Tanken var at signalere sammenhold i vores nye afdeling med den beklædning,« siger Claus Pedersen
Men hvorfor handle arbejdstøj i Løkken, når kommunen har en indkøbsaftale, der betyder, at arbejdstøj skal købes hos Orloff?
»På daværende tidspunkt var jeg ikke klar over, at vores aftale om indkøb af arbejdstøj også omfattede T-shirts og caps. Da jeg blev gjort bekendt med det, fik jeg det stoppet,« siger Claus Pedersen.
Annonce

FAKTA - Caps, T-shirts og rygsække fra Løkken

I løbet af et par år købte Claus Pedersen for mere end 700.000 kr. til Natur og Vejservice hos en af sine bekendte, indehaveren af tøjbutikken Levins i Løkken.
Her er eksempler på indkøb:
12. august 2007: 2000 caps og 2000 T-shirts for 162.250 kr.
31. december 2007: 60 polo, 80 softshell jakker for 67.253 kr.
21. december 2008: 400 rygsække for 68.425 kr.
21. december 2008: 500 caps: 15.312 kr,
27. december 2008: 47 veste, 47 strik for 56.312 kr.
30. december 2008: 360 softshell jakker for 121.275 kr.
20. juni 2009: 3.000 T-shirts for 149.812 kr.
27. juni 2009: 1.200 caps for 44.250 kr.
Annonce

FAKTA - Sådan har vi gjort

Århus Stiftstidende bringer i dag og over de kommende dage artikleserien »Chefen«, der stiller skarpt på forhold i den afdeling af Aarhus Kommune, hvor Claus Pedersen er chef.
Serien, der har været længe undervejs, bygger blandt andet på en omfattende aktindsigt, avisen har fået i dokumenter og regnskabsmateriale fra kommunens Natur og Vejservice og Centre for Byens Anvendelse, hvor Claus Pedersen var og er chef.
Derudover bygger serien på adskillige flere timer lange interwievs med Claus Pedersen over en længere periode og på samtaler med andre ledende medarbejdere i Natur og Vejservice og i Indkøbsafdelingen under Teknik og Miljø.
Sidst og ikke mindst bygger serien på materiale fra og samtaler med en række tidligere og nuværende medarbejdere i Natur og Vejservice og i Center for Byens Anvendelse.
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Stak ekskone ned foran søn og datter, men forsvarer afviser manddrab: - Min klient aner ikke, hvad der gik af ham

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Byudvikling

Der har længe været kaos: Nu lukker stærkt trafikeret vej i fire dage

Kultur

Varm luft holder Northsides nye vartegn i luften

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Byudvikling

Efter massiv kritik af havneudvidelse: Nu inddrages kritikerne

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

Alarm 112

Mand fra Vejle nægter kokain-leverancer til Aarhus: Anden mand har fået syv års fængsel i sagen

Aarhus

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Aarhus

Cocktailnørder vil skabe en stemning af 1920erne i Skolegade: Bar bliver fyldt med velour, farverigt tapet og svedige beats

Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Debat

Sæsonen er slut: Er det bare mig, eller bliver der truffet virkelig mange dårlige sportslige beslutninger i AGF?

Annonce