Annonce
Østjylland

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Officielt var det sygdom, der fik tidligere kommunaldirektør i Struer Mads Gammelmark til at stoppe. Nu er han sigtet for at have misbrugt kommunens kreditkort. Arkivfoto: Morten Stricker
Officielt var det sygdom, der fik tidligere kommunaldirektør i Struer Mads Gammelmark til at stoppe. Nu er han sigtet for at have misbrugt kommunens kreditkort.

Struer/Odder: Anklagemyndigheden har sigtet tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune Mads Gammelmark for misbrug af dennes kommunale kreditkort.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemedelelse.

- En tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune er sigtet for mandatsvig ved uberettiget at have brugt et kommunalt kreditkort 174 gange. Forbruget er på 123.098 kroner i alt, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2014 sagde Mads Gammelmark efter kun 23 måneder selv farvel til jobbet som direktør for børn, unge, teknik og miljø i Odder Kommune. Kort efter opsigelsen fra Mads Gammelmark tog borgmester Uffe Jensen affære, og byrådet besluttede at fyre kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og socialdirektør Jette Rud Knudsen.

I sagen fra Struer vil anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Desuden vil der på vegne af Struer Kommune blive nedlagt påstand om erstatning.

Officielt opsagde Mads Gammelmark selv sin stilling som kommunaldirektør i begyndelsen af august, da han via brev meddelte kommune, at ”han på grund af sygdom ikke længere kan bestride stillingen som kommunaldirektør.”

I den anledning beklagede Økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, at Mads Gammelmark af den årsag må stoppe, men respekterer naturligvis hans beslutning.

Siden har Struer Kommune ikke villet kommentere på opsigelsen, hvor Mads Gammelmark fuldstændig afskrev sig muligheden for at få penge med.

Nu viser det sig så, at Gammelmark i forbindelse med opsigelsen blev politianmeldt, efter der blev fundet store uregelmæssigheder i hans brug at det kommunale Mastercard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce