Annonce
Aarhus

Kommunale afdelinger får påbud om at bekæmpe mobning

Fællestillidsmand Ivan Krag Møller - her yderst til venstre sammen med tillidsmandskollegaer i Natur og Vejservice - erkender at der er mobbeproblemer i virksomheden. Om Arbejdstilsynet har slået ned det helt rigtige sted i virksomheden, er han ikke helt sikker på. En ny trivselsmålig er på trapperne og vil vise, om Arbejdstilsynet har ramt plet. Foto: Axel Schütt

Arbejdstilsynet har påbudt to afdelinger i den fyrede topchef, Claus Pedersens, Center for Byens Anvendelse at forbedre medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø og gøre op med en mobbekultur.

Annonce

AARHUS: Arbejdstilsynet har givet to afdelinger under kommunens Center for Byens Anvendelse påbud om at forbedre det psykiske arbejdsmiljø - ikke mindst ved at forstærke indsatsen mod mobning på arbejdspladsen.

De to afdelinger er P-kontrollen på Kalkværksvej og Natur og Vejservices vejafdeling i nord.

Begge steder er Center for Byens Anvendelse blevet pålagt at hyre et firma, der er autoriseret til at rådgive om arbejdsmiljø til at hjælpe med at sikre, at arbejdet i afdelingerne "ikke medfører risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse som følge af mobning", som det hedder i påbuddet.

Arbejdstilsynet udvalgte i januar - efter anmeldelse fra blandt andre det konservative byrådsmedlem, Marc P. Christensen - fire afdelinger i Center for Byens Anvendelse til nærmere undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø.

Annonce

Uacceptabel mobning

De to afdelinger, som Arbejdstilsynet har undersøgt uden at give påbud, er Center for Byens Anvendelses sekretariat på Kalkværksvej og Natur og Vejservices afdeling for grøn drift i nord.

- Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet har haft lejlighed til at gennemgå arbejdspladsen grundigt, så vi har fået nye øjne på situationen. Men jeg er samtidig også ærgerlig over, at vi trods en længere indsats ikke er i mål med at forhindre mobning, siger direktør for Teknik og Miljø, Erik Jespersen.

Og han fortsætter:

- Jeg accepterer simpelthen ikke mobning på arbejdspladsen, og det vil den nye ledelse i Center for Byens Anvendelse tage forstærket hånd om. Arbejdstilsynets gennemgang giver os et godt redskab at arbejde videre ud fra. Vi sætter fokus på de to teams med behov for en særlig indsats og fortsætter med den brede indsats mod mobning i den øvrige organisation.

Annonce

A-hold mobber B-hold

Om Vejafdelingen i nord med 30 ansatte konkluderer Arbejdstilsynet, at der gennem flere år har foregår en betydelig grad af mobning medarbejderne imellem i form af "nedladende, sårende og spydige bemærkninger, ignorering, usaglig kritik af arbejdsindsats, nedvurdering af kollegaers arbejdsfunktion, sladder og bagtalelse, udførelse af arbejde, så det bevidst bliver mere besværligt og tidskrævende for kollegaerne at løse de efterfølgende opgaver."

Arbejdstilsynets undersøgelse tyder på, at det særligt er et A-hold af medarbejdere, der har været i afdelingen gennem en årrække, der mobber et B-hold, der har været kortere tid i afdelingen.

Arbejdstilsynet anerkender, at ledelsen har lavet forskellige tiltag for at komme mobningen til livs, men at det ikke har virket godt nok.

Jeg accepterer simpelthen ikke mobning på arbejdspladsen, og det vil den nye ledelse i Center for Byens Anvendelse tage forstærket hånd om.

Erik Jespersen, direktør i Teknik og Miljø Aarhus Kommune
Annonce

Uro, fnidder og beskyldninger

Hos P-kontrollen er der ifølge Arbejdstilsynet lignende mobbeproblemer.

Der er tale om, at nogle af de erfarne medarbejdere har en hård tone, og at der er tale om uro, fnidder og beskyldninger fra nogle medarbejdere rettet mod kollegaer - og om kollegaer, der ikke taler til andre ansatte.

- Overblik: Sagen om skandalechefen dag for dag

- Det er ubehageligt og rigtig ærgerligt, at vi har problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Vi har ellers arbejdet en del med at forstærke indsatsen på netop det område, siger Hanne Thalund, der er HR chef i Teknik og Miljø.

Annonce

Ny klimamåling

Fællestillidsmand for hovedparten af de ansatte i Natur og Vejservice, Ivan Krag Møller, anerkender, at der er problemer med mobning og det psykiske arbejdsmiljø nogle steder i virksomheden.

- Vi har ikke haft indflydelse på, hvilke medarbejdere Arbejdstilsynet har udvalgt til samtaler i forbindelse med undersøgelsen. Det er jo ikke umuligt, at resultaterne ville have været anderledes, hvis det var andre ansatte, der havde medvirket, siger han og fortsætter:

- Der er en helt ny arbejdsklimaundersøgelse på trapperne. Af den vil man jo kunne få en fornemmelse af, om det er de rigtige steder, Arbejdstilsynet har slået ned.

Erik Jespersen - direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune - blæser til forstærket kamp mod mobning blandt dele af de 400 medarbejdere i Center for Byens Anvendelse, efter at Arbejdstilsynet er kommet med påbud om, at dte psykiske arbejdsmiljø skal forbedres flere steder i organisationen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Ledelsens ansvar

Selv om tilsynet har uddelt påbud, vurderer fællestillidsmanden, at Natur og Vejservice allerede er på rette vej, når det gælder kamp mod mobning.

- Men ting tager tid. Du flytter ikke en hel afdeling med for eksempel 30 mand på kort tid med en anti-mobbe-kampagne.Selv om Arbejdstilsynet især peger på, at problemet er kollegaer der mobber kollegaer, mener Ivan Krag Møller ikke, at lederne kan gå fri.

- Der er jo nogle, der lægger tonen eller accepterer den, så folk tror, at den er legitim. Det falder tilbage på ledelsen, siger han.

Annonce

Kom så i gang!

Byrådsmedlem Marc P. Christensen (K) tog det usædvanlige skridt at melde en kommunal afdeling til Arbejdstilsynet.

- Så er det bare med at komme i gang med det samme, der hvor der er givet påbud om det. Det er selvfølgelig glædeligt, at Arbejdstilsynet ikke har fundet noget i de andre afdelinger, men med den viden, vi hver især har, vil jeg stærkt anbefale, at man holder debatten om mobning og det psykiske arbejdsmiljø i gang i hele organisationen, siger han og fortsætter.

- Der er brug for at få strammet op. For medarbejdernes skyld. Men jo også fordi vi ved, at hvis folk har det godt, og det psykiske arbejdsmiljø er i orden, så klarer de opgaverne bedre og yder en bedre servive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce