Annonce
Østjylland

Kommunale kroner skal hjælpe med at forskønne Ebeltoft

<p>Foto: Scanpix</p>

Bybilledets tilstand i købstaden er ikke i top. Det konkluderer kommunen, som vil give en vitaminindsprøjtning.

Annonce

Der er kommunale kroner på vej til at fjerne skønhedspletter i Ebeltofts bybillede.

Syddjurs Kommune arbejder på at lave en pulje med 1,2 millioner kroner, som husejere i købstaden kan søge om penge fra til projekter med positiv betydning for Ebeltofts udtryk. Puljen kommer på banen efter et halvt års arbejde med at endevende forskellige problematikker omkring vedligeholdelsen af Ebeltofts historiske bykerne.

»Der er et behov for at gøre noget. Med puljen vil vi gerne bruge gulerod i stedet for pisk. Jeg håber, at husejerne vil være med og hjælpe til at gøre en forskel. Det har vi brug for,« siger formand Kirstine Bille (SF) fra byrådets udvalg for plan, udvikling og kultur.

I flere år har der været hovedrysten over forfald af bestemte boliger i Ebeltoft. Det gælder ikke mindst den gamle præstegård ved Ebeltoft Kirke. Men også plejen af grønne områder har vakt debat.

Det hele kulminerede i efteråret, da Borgerlisten Syddjurs bad om at få sagen på dagsordenen i Syddjurs Byråd.

I den forbindelse er der afholdt flere møder. Der har eksempelvis været fokus på den måde, som kommunens folk håndterer det daglige praktiske arbejde i købstaden.

Sideløbende har forvaltningen endevendt muligheder for at finde penge til en forskønnelse af købstadens bymidte. Der er nu opstået en mulighed, idet statens pulje til bygningsfornyelse i landets kommuner er meldt ud. Syddjurs Kommune får 600.000 kroner, og kommunen skal supplere til projekter efter krone til krone-princippet.

Onsdag skal byrådets udvalg for plan, udvikling og kultur arbejde videre med idéen om en pulje til at støtte forskønnelsesprojekter i Ebeltoft. Tilskud skal fordeles efter den maksimale synlige effekt - og ikke efter et først-til-mølle princip.

»Det er oplagt, at andre byer og områder også kunne være interesseret i at få del i pengene til bygningsfornyelse. Men desværre rækker 1,2 million kroner ikke ret langt. Derfor er det min vurdering, at vi får mest ud af bruge pengene samlet i Ebeltoft,« forklarer Kirstine Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce