Annonce
Østjylland

Kommunalvalg: Venstre trak lod om kandidaterne

Med lidt over et halvt år til kommunalvalget har Venstre sat navne på de 15 kandidater, der skal sikre borgmesteren en tredje periode i spidsen for kommunen.

Odder: Normalt er det medlemmerne, der på et opstillingsmøde stemmer om, hvilken rækkefølge kandidaterne skal stå på stemmesedlen til et kommunalvalg.

Men da det har været så som så med mødemulighederne, besluttede Venstre at gøre det lidt anderledes i år. Derfor er der trukket lod om placeringerne på stemmesedlen. Altså vel at mærke om navnene under borgmester Uffe Jensen.

Træklodser med numre, oppustede balloner og en blå Venstre-cykel var derfor de noget anderledes ingredienser, da Venstre havde opstillingsmøde torsdag aften, og besluttede hvem der skulle stå på pladserne på stemmesedlen.

Annonce

På en udendørs plads, hvor man nu må være op til 50 samlet, blev opstillingsmødet holdt. Og her blev der så trukket lod om pladserne fra nr 2 til 15. Borgmester Uffe Jensen var på forhånd valgt til at stå som nummer 1 på stemmesedlen.

Ole Lyngby Pedersen har fundet sin ballon. Den erfaren politiker, der i denne periode er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget fik ved lodtrækningen en placering som nummer otte på listen til kommunalvalget. Privatfoto


Hver kandidat valgte først en træklods med nummer på og i den rækkefølge kunne hver enkelt så trække en ballon hvori der lå et nummer. Det nummer afgjorde så de enkelte kandidaters rækkefølge på stemmesedlen ved kommunalvalget i november.

Flere havde på forhånd udtrykt ønske om lodtrækningen, og det blev besluttet på sidste års generalforsamling, hvor der også var opbakning til den sideordnede opstilling.

Det betyder, at uanset rækkefølgen på stemmesedlen, ja, så er det de personlige stemmer fra borgerne i Odder Kommune, der afgør hvilke kandidater, der bliver valgt – eller som kan kalde sig kommunalbestyrelsesmedlem i 4 år fra d. 1. januar 22.

Men det blev en anderledes og sjov markering af, at nu er Team Uffe Jensens hold klar til kommunalvalget.

Nye og gamle navne på listen

Og det bliver 15 kandidater, der er klar til at kæmpe for, at Odders borgmester også de næste fire år, og for tredje gang i træk, hedder Uffe Jensen.

De 15 kandidater dækker hele Odder Kommune bredt. I alder fra 35 til 70 år, seks kvinder og ni mænd, og en bred baggrund i uddannelser. Alle nuværende byrådsmedlemmer med undtagelse af Torben Sørensen, stiller op igen, men der er også en række nye kandidater, der er klar til at kæmpe for at blive en del af Uffes hold.

- Jeg er meget glad for, at vi med opstillingen har et meget stærkt hold af kandidater, både erfarne og nye kræfter, og markant flere end ved sidste valg, siger borgmester Uffe Jensen.

Rækkefølge

Uffe Jensen, borgmester, 61 år, Odder

Finn Thranum, politiker og fhv. ambulancebehandler, 65 år, Hou

Tim Grønbech, iværksætter og virksomhedsejer, 44 år, Tunø

Anne Wiese, pensioneret bioanalytiker, 70 år, Hølken

Hans Hammann, chefkonsulent, 58 år, Torrild

Lene Midtgaard, keramiker, 57 år, Hundslund

Jan Gade, projektchef, 58 år, Bjerager

Ole Lyngby Pedersen, landmand, 62 år, Fillerup

Lene Aagaard, arkitekt MAA, 51 år, Ørting

Allan Werk, bogtrykker, 62 år, Sondrup

Parvaneh Abdoulmaleki, socialpædagog, 42 år, Odder

Daniel Dalhoff, elektriker, 36 år, Odder

Louise Kreutzfeldt, projektleder, 35 år, Odder

Jørgen Johannsen, økonomichef, 59 år, Odder

Suzette Pedersen, Social- & Sundhedshjælper, 52 år, Odder

- Det bliver dejligt at komme i gang for hele holdet, få gode snakke med borgerne i kommunen om vores udvikling og lavet et valgprogram med fortsatte visioner for vores kommune. Det glæder vi os alle til, siger formanden for Venstre, Allan Werk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce