Annonce
Østjylland

Kommune ikke i tvivl: Kommunikationen kan forbedres

Allersydligst ser man den kommende daginstitution og lige over de firkantede punkthuse som har skabt stor debat grundet deres højde.. Illustration: Odder Kommune
Gentagende utilfredshed blandt tilflyttere til Odder Kommune får nu dele af Odder Byråd til at kalde på bedre kommunikation.

Odder: Borgere i Odder Kommune er nogle steder trætte af afvigelser fra lokal og strukturplaner. Kommunen har ifølge sig selv alt på det rene. Men hvor er det så kæden ryger af?

Senest er det lokalplan 1149 i Bendixminde som har været genstand for kritik af en række borgere i området.

Men ifølge kommunen og mangeårigt byrådsmedlem Elvin Hansen (S) har de langsigtede planer for området været kendt i mange år.


Vi har den samme konflikt hver eneste gang vi har solgt nogle grunde og der kommer høj bebyggelse op.

John Rosenhøj


- Den her lokalplan er en, der generelt har været stor enighed om. Planerne for området har været ude i det åbne i noget der ligner 10 år. Så jeg bliver faktisk lidt ked af at høre om kritikken. Vi prøver så godt vi kan at gøre alle tilfredse, sagde Elvin Hansen, da lokalplanen blev vedtaget på seneste byrådsmøde.

Annonce

Kommunikationen kan forbedres

Selvom planerne for Bendixminde har været ude i mange år, kan Marianne Hundebøll (SF) godt se en fidus i, at kommunen lægger et øget fokus på tydeligere kommunikation.

- Jeg tænker, at vi bliver nødt til at gøre noget for at gøre det tydeligere, hvad vores planer er. For det kommer bag på for mange borgere i Odder Kommune, når der sker ændringer rundt omkring. Så jeg synes, vi skal være bedre til kommunikationen, sagde Marianne Hundebøll på byrådsmødet.

Bendixminde er yderst populært, og Odder Kommune har på sigt planer om endnu flere boliger i området. Foto: Morten Pape

Også Dansk Folkepartis John Rosenhøj kunne se en værdi i bedre kommunikation.

- Vi har den samme konflikt, hver eneste gang vi har solgt nogle grunde og der kommer høj bebyggelse op. Så vi skal finde ud af, om vi vil fortsætte med at bygge så mange forskellige boligtyper op ad hinanden, og hvis vi vil det, så skal vi oplyse borgerne bedre, lød det fra John Rosenhøj.

Annonce

Også borgernes ansvar

Sekretariatschef i Odder Kommune, Morten Møller, medgiver, at kommunens kommunikation kan forbedres. Men den enkelte borger har også selv et ansvar.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal blive bedre at kommunikere til borgerne, når ændringer eller tiltag i lokalplanerne bliver konkrete, siger Morten Møller.

Ifølge Morten Møller er det langt fra sikkert, at det, der står i lokalplanerne rundt omkring i Odder Kommune, bliver realiseret. Derfor er det stort set umuligt for kommunen at kommunikere fremtidsplaner ud til nytilflyttere.

- Lokalplaner viser mulighederne for et område. Men det er ikke sikkert, at de muligheder bliver til noget. Derfor må vi vente med at kommunikere ud, til vi har noget konkret. Indtil da har borgerne selv en rolle i at opsøge planerne, siger Morten Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce