Annonce
Norddjurs

Kommune tørlægger byens springvand for at spare penge

Springvandet her er blevet tømt for vand af Norddjurs Kommune. Foto: Henrik Holmsted Pedersen
Norddjurs Kommune har besluttet at tørlægge springvandene i Grenaa for at spare penge.

Grenaa: Der er ikke bare lavvande i kassen i Norddjurs Kommune. Nu er der også lavvande i springvandene i kommunens største by.

Her har kommunen besluttet at tømme Grenaas springvand for vand, så der ikke skal bruges penge på vedligehold.

Det siger Jens Meilvang (LA), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune.

- Det er sørgeligt at se på, og det fremmer ikke vores ønske om at være en turistby. Desværre må vi bare sige, at det bliver meget tydeligt, når vi skal spare i vores afdeling, fordi det hurtigt kan ses på de fysiske ting, siger han til TV2 Østjylland.

Han opfordrer derfor frivillige til at melde sig, hvis de kunne tænke sig at passe et springvand i byen.

Tidligere har kommunen også meldt ud, at der ikke er råd til at have blomsterkummer i Grenaa. Derfor blev der oprettet en gruppe af frivillige, som påtog sig opgaven.

- Det er dejligt, de gør det, men det er også lidt forkert, for det burde være kommunen, der administrerede deres penge på en måde, så der var råd til blomsterkummer, sagde en af de lokale, Lone Kajser fra Voldby, dengang til TV2 Østjylland.

Alligevel håber Jens Meilvang, at flere af kommunens borgere på ny vil lægge samme engagement for dagen, så der igen kan komme liv i Grenaas springvand.

Allerede nu har private overtaget driften af et af byens springvand.

- Der skal renses og fjernes blade fra springvandende relativt tit, så det ikke stopper til. Og så skal der fyldes noget vand i. Men forvaltningen siger, at det er en opgave, som godt kan varetages af frivillige, siger han.

Jens Meilvang håber, at der kan være vand i Grenaas springvand til næste sommer.

Annonce
Et andet af Grenaas springvand ser sådan ud. Foto: Henrik Holmsted Pedersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce