Annonce
Aarhus

Kommunen erkender: Der ER problemer på Brabrandstien

Vis hensyn på Brabrandstien, lyder opfordringen fra kommunens cykelekspert. Kommunen modtager i øjeblikket en del henvendelser om, at der køres for stærkt på stien. Foto: Axel Schütt
For mange kører for hurtigt på Brabrandstien, erkender kommunen. Men hvad skal der gøres? Cyklistforbundet i Aarhus vil have stien udvidet. Og så skal politiet på banen.

AARHUS: Hvis man tager en masse mennesker og lader dem køre på rulleski, racercykler, elektriske cykler og og rulleskøjter og blander dem med hundeluftere, små børn og ældre fodgængere, skal det næsten give problemer.

Især hvis man placerer dem alle på en smal sti.

Det er netop det, der er sket på Brabrandstien.

Annonce

Som fortalt i en klumme mandag sker der i øjeblikket en række uheld på stien.  Denne artikels forfatter oplevede tre alvorligere ulykker og et sammenstød i løbet af én sommermåned.

Kommunens cykelekspert, Martin Løv Simonsen, har også læst klummen.

- Jeg anerkender de udfordringer, du skriver om. Jeg kender dem fra de henvendelser, jeg modtager, siger han og fortsætter:

- Både gående, cyklister og motionsløbere og andre fortæller, at der er en udfordring på stien. Der er rigtig mange, der kæmper om pladsen. Stien var i forvejen populær, og i forbindelse med corona-krisen er den blevet hyperpopulær.

- Især er der mange kritiske henvendelser om cykelryttere, som kører i flok og som ikke viser den fornødne hensyn til andre. De øger utrygheden for især folk med børn og hunde.

Er bump en idé?

Hører racercykler overhovedet hjemme på Brabrand-stien?

- Njooo, jeg synes blot ikke, at man skal køre om kap på stien.


Hvis man vil køre så stærkt på cykel, må man søge uden for byen til nogle af de små veje på landet. Det skal ikke ske der, hvor der er børn, hunde og folk med barnevogne.

Martin Løv Simonsen, kommunens cykelekspert


Hvad vil du så gøre?  Kan det være en idé med bump?

- Det kunne umiddelbart være en idé at hastighedsdæmpe på stien, eksempelvis med bump eller lignende. Det kan man rent teknisk godt gøre på cykelstier, men det er en løsning, jeg selv er modstander af. Det ville være synd at lave den slags på et dejligt sammenhængende stisystem som Brabrandstien.

Så du vil ikke gøre noget?

- Jo, jeg ville gerne lave en kampagne rettet mod stiens brugere. Prøve at adfærdspåvirke dem. Desuden kan vi prøve med bedre skiltning og symboler malet på stien og den slags. På den måde kan vi tydeliggøre, hvor vi gerne vil have, at fodgængere går og hvor cyklister og rulleskøjteløbere skal køre.

Annonce

Ingen penge

En kampagne rettet mod stiens brugere, siger du. Hvornår kommer den?

- Ja, det er så problemet. I Cykelhandlingsplanen, som jeg administrerer efter, er der ikke afsat penge til adfærd. Det betyder, at jeg ikke har mulighed for foreløbig at lave den store adfærdspåvirkning.

Så der kommer ikke til at ske noget?

- Vi vil prøve at lave en bedre afstribning. Men adfærdskampagner har vi ikke rigtig midler til at lave nu, siger Martin Løv Simonsen.

Annonce

Udvid stien

Cyklistforbundet i Aarhus synes, at det er en rigtig god idé at lave en tydeligere afmærkning på stien. Men det er ikke nok. Det er nødvendigt at udvide stien, mener formand Anders Nielsen.

- Brabrandstien er en dejlig sti for både cyklende og gående. Men vi må også erkende, at der er kommet flere og flere brugere de seneste år, siger Anders Nielsen og fortsætter:

- Måske skulle kommunen bruge nogle penge på at lave stien tidsvarende, så den bedre kan klare den øgede trafik. Eksempelvis er der på en strækning kun ét spor. Det betyder, at gående og cyklende går på samme sti.

Cyklistforbundet i Aarhus har også et andet forslag:

- Vi kunne godt tænke os, at politiet stillede op på Brabrandstien engang imellem for at vejlede de mange brugere. Vi bliver nødt til at have spredt budskabet om, at det er nødvendigt at tage hensyn til hinanden, siger Anders Nielsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

På Kompetencehuset undrer man sig: Kære politikere, bevar daghøjskolerne - for de unges skyld

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Aarhus

Dagens corona-data: Så faldt der lidt mere ro over smittetallet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

AGF

Larne-træner overrasket over AGF-kommentar: Vi har ikke gjort noget ved banen

Annonce