Annonce
Aarhus

Kommunen fraråder badning ved to af de mest populære strande i Aarhus

Kommunen fraråder badning ved Blommehaven Camping. Foto: Jens Thaysen

AARHUS: Et brud på en kloakledning i Højbjerg betyder, at der muligvis er løbet spildevand ud i Aarhusbugten. Derfor fraråder Aarhus Kommune badning ved to af Aarhus' mest populære badestrande. Det gælder Blommehaven Camping og Ballehage.

Hvis alt går efter planen, bør du dog kunne hoppe i vandet de pågældende steder igen onsdag, når temperaturen banker helt op i det røde felt. DMI snakker om, at rekorden fra 1975 på 36,4 grader kan blive slået.

- Vi overvåger badevandskvaliteten nøje og forventer, at du kan bade igen på onsdag, lyder meldingen på Natur og Miljøs facebookside.

Du kan holde dig orienteret om badevandskvaliteten i hele Aarhus på badevand.dk.

I Aalborg og København måtte man lukke havnebade på grund af rotter. Her har Mogens Christensen, leder af Aarhus Kommunes bade- og svømmeanlæg, tidligere fortalt til avisen, at man i Aarhus kommune har fordoblet indsatsen med ekstra rengøring for at gnaverne ikke skal blive et problem her.

Flere strande har også fået et rødt flag på grund af giftige blågrønne alger, som har det optimalt i varmen. Og selv om de ikke har været observeret langs den århusianske kyst, skal man alligevel være opmærksom.

- Der er bestemt en risiko, og man kan ikke forudsige, om de kommer. Vandet er varmt, og det blæser ikke særlig meget, så de har de bedste betingelser for at blive til noget, har biolog hos Aarhus Kommune Annemette Sørensen tidligere sagt til Århus Stiftstidende.

Tirsdag morgen fraråder Aarhus Kommune fortsat at man bader ved strandende ved Ballehage og Blommehaven. Læs mere her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce