Annonce
Aarhus

Kommunen til aktivistisk veganergruppe: Fjern jeres klistermærker

Klistermærkerne kan blandt andet findes lovligt på flere biler rundt omkring i Aarhus, men det er de ulovlige klistermærker på kommunens ejendom, som Vegan Change skal pille ned.

Aarhus Kommune har bedt veganergruppen Vegan Change om at fjerne de godt 1.500 klistermærker, som gruppens medlemmer har sat op på byens lygtepæle, affaldsstativer og bænke.

AARHUS: - Vores klistermærker skal stadig ses, ordet skal ud!

Sådan lyder det på facebookgruppen Vegan Change, efter Aarhus Kommune har bedt dem om at fjerne klistermærkerne med billedet af en tryg gris og ordene "Vegan Change".

Folkene bag Vegan Change har ikke personligt sat klistermærkerne op, men de har solgt dem til blandt andet facebookgruppens medlemmer, der så har sat dem op rundt omkring i byrummet.

- De har opsat klistermærker på noget af vores inventar, og det er ulovligt, siger Tenna Steenbock Olsen, projektleder i Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse.

Kommunen kontaktede torsdag 13. oktober gruppen for at få dem til at fjerne klistermærkerne og bad samtidig gruppen om ikke at opfordre til at hænge klistermærkerne op ulovlige steder.

Vegan Change kæmper blandt andet mod pelsindustrien, ligesom de også forsøger at få århusianernes øjne op for den veganske livsstil, men nu skal de altså bruge efterårsferien på at fjerne klistermærker.

Gruppens initiativtager, Ulrik Myrtue, oplyser til dr.dk at godt 1.500 klistermærker er sat op i og omkring Aarhus.

Vegan Change har været i dialog med Aarhus Kommune og nu opfordrer veganergruppen på deres facebookside folk til at tage de ulovligt placerede klistermærkerne ned:

- Aarhus Kommune skal sørge for at byens udstyr bliver holdt fri fra klistermærker, plakater osv. og har derfor rettet en henvendelse til Vegan Change med en anmodning om, at vi afhjælper dette problem. Vi vil derfor opfordre jer der har vores klistermærker til at bruge dem lovligt. Har I sat klistermærker op ulovligt, må I meget gerne tage dem ned igen, hvis de da ikke allerede er væk.

Sidst i denne uge vil Aarhus Kommune få en melding på, hvor mange klistermærker der cirka er tilbage. Hvis det vurderes, at der stadig er mange tilbage, vil kommunen løbende nedtage klistermærkerne på Vegan Changes regning siger Tenna Steenbock Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce