Annonce
Aarhus

Kommunen: Vi vil gerne i dialog med ejere

Aarhus Kommune har aftale med firma, der fjerner graffiti, man kan henvise til. Men er også villig til dialog om andre tiltag for at bekæmpe graffiti.

Annonce

Aarhus: - Vi er altid interesserede i en dialog med borgerne.

Det fastslår Kim Gulvad Svendsen, konstituret chef for Center for Byens Anvendelse, som vedligeholder veje, pladser og byrum.

Århus Stiftstidende har forelagt ham den appel, der kommer fra flere ejere i Museumsgade, fordi bevaringsværdige og fredede ejendomme i årevis har været hærget af graffiti, som skæmmer gaden og dermed byen.

- Det er ikke en kommunal opgave at rense graffiti på private ejendomme, men vi er altid interesserede i en dialog med borgerne. Vi har blandt andet et samarbejde med et firma, der fjerner gaffiti, om en ordning, der også kan benyttes af private. Jo flere, der er med i ordningen, jo billigere bliver det. Firmaet coater muren først, så det bagefter er nemmere at rense maling af. Og firmaet kommer rundt en gang om ugen og tjekker for graffiti og fjerner det, fortæller Kim Gulvad Svendsen.

Annonce

Bedre lys - engang

I dag er hver anden gadelampe slukket for at spare strøm. Og i forhold til ejernes ønske om bedre lys i gaden er der også en god nyhed på vej, bare ikke lige med det samme.

- Vi er i gang med at skifte gadelys i kommunen ud til led-pærer. Og det betyder, at vi derefter kan have alle gadelamper tændt igen, fordi det bliver væsentligt billigere i strøm. Vi skifter pærer ud i midtbyen i 2018.

Efter en nærmere undersøgelse viser det sig dog, at Museumsgade ikke er med på udskiftningsplanen i 2018. Hvornår den er det, er til gengæld lidt uklart.

Mere lys i gaden er ifølge Kriminalpræventivt Råd et godt redskab til at bringe graffiti ned. Kan du love ejerne i Museumsgade, at I vil se på, om gaden kan få bedre belysning snart og ikke skal vente til engang efter 2018?

- Jeg kan ikke love, at der kommer en udskiftning af lyset tidligere end planlagt, men vi vil meget gerne i dialog med gaden, om hvad der kan gøres, for vi vil gerne have en flot by, siger Kim Gulvad Svendsen.

I den dialog vil man også kunne drøfte ønsket om begrønning af ejendommene for at dække murene for graffiti-muligheder.

- Begrønning er bare ikke altid lige let at benytte, for det kan også holde på fugten.

Kim Gulvad Svendsen opfordrer under alle omstændigheder Museumsgade og eventuelt andre, der ønsker dialog om graffiti, til at skrive til byensanvendelse@aarhus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce