Annonce
Østjylland

Kommunens penge er fordelt: Fem partier med i budgetaftale - to står udenfor

19 af byrådets 27 medlemmer er blevet enige om en budgetaftale, der sætter rammerne for Horsens Kommunes økonomi i de kommende år. Arkivfoto
Torsdag formiddag præsenterer fem forligspartier den budgetaftale, der skal sætte rammen for Horsens Kommunes økonomi i de kommende år.

Horsens: Fem partier i Horsens Byråd - Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Liberal Alliance - er blevet enige om, hvordan pengene i kommunekassen skal fordeles og prioriteres i de kommende år.

Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at forhandlingerne om budgettet er overstået. De fem partier er enige om et budget, der ifølge forligspartierne rummer et massivt løft på velfærden i kommunen - bl.a. med flere penge til børn og ældre.

- Horsens Kommune står på et solidt fundament. Det skal bruges aktivt til at sætte fokus på det, der er hjertet i kommunen. Den gode velfærd. Fokus på velfærd kommer først. Med budgetaftalen for 2020 investeres der i det gode liv, skriver forligspartierne i indledningen til budgetaftalen.

Samlet set sker der med budgetaftalen en stigning i de kommunale serviceudgifter på 1,5 pct. i forhold til 2019. Og forligspartierne lægger op til, at der skal investeres 350 millioner kroner i bl.a. nye vuggestuer, børnehaver, skolerenoveringer og infrastruktur i hele kommunen.

Annonce
Videreførelsen af Ringvej Syd er en af de helt centrale milepæle i Trafik 2030-planen, som vil have en stor betydning for infrastrukturen i og omkring Horsens. Forligspartierne står bag projektets gennemførelse, og der er enighed om, at projektet skal gennemføres så hurtigt, som det lader sig gøre.

Fra budgetaftalen

Venstre og Enhedslisten er ikke med

Allerede i sidste uge meldte Venstre sig ud af forhandlingerne, og mandag fulgte Enhedslisten trop. De to partier med tilsammen otte af byrådets 27 medlemmer har dermed ikke siddet med ved de endelige forhandlinger.

Ifølge Venstres gruppeformand Martin Ravn var der flere store knaster i det forslag til forligstekst, som borgmesteren lagde frem, der gjorde, at Venstre måtte forlade forhandlingerne. Martin Ravn nævnte bl.a. uenigheder om den kommende Ringvej Syd som en af de største grunde til uenigheden.

Det samme gjorde Enhedslistens Lisbeth Torfing, som derudover pegede på, at der - ifølge hende - mangler velfærd i budgettet.

Med de to partier ude af forhandlingerne kunne de resterende partier skrive ind i budgetaftalen, at alle forligspartier er enige om, at Ringvej Syd skal fremrykkes, så man allerede kan gå i gang med anlægsarbejdet, når vvm-redegørelsen om miljø-påvirkningen er gennemført. Det er formentlig om mindre om et år.

- Videreførelsen af Ringvej Syd er en af de helt centrale milepæle i Trafik 2030-planen, som vil have en stor betydning for infrastrukturen i og omkring Horsens, står der i budgetaftalen.

Den samlede budgetaftale bliver præsenteret på et pressemøde på Horsens Rådhus torsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce