Annonce
Aarhus

Kommuner vil fusionere forbrændingsanlæg: Vil sikre den mest grønne og billige løsning for borgerne

Aarhus, Skanderborg og Odder har underskrevet en aftale med bestyrelserne i Renosyd og Affaldvarme Aarhus, der arbejder frem mod en fusion af de to selskaber i 2022.
Annonce

ØSTJYLLAND: De arbejder allerede tæt sammen på flere områder, men i fremtiden kommer de to selskaber Renosyd og Affaldvarme Aarhus helt tæt på hinanden.

For at sikre den billigste og grønneste løsning for affalds- og fjernvarmekunder i Østjylland, så har borgmestrene i Aarhus, Odder og Skanderborg, samt bestyrelserne i Renosyd og Affaldvarme Aarhus skrevet under på en erklæring, der arbejder frem mod en fusion af forbrændingsanlæggene i Skanderborg og Aarhus.


Der er rigtig god grøn fornuft i at snakke om en fusion. Herved kan vi optimere brugen af affald som brændsel endnu mere i det østjyske til gavn for både miljø og forbrugere

Frands Fischer, borgmester, Skanderborg Kommune.


Lige nu forhindrer kommunernes anvisningsret, at de to forbrændingsanlæg kan fordele affald imellem sig. Efter en eventuel fusion kan kommunerne frit anvise til begge anlæg. Dermed undgår Renosyd at skulle importere affald fra udlandet, for at have nok affald at brænde af. AffaldVarme Aarhus undgår samtidig at skulle oplagre affald og i nogle tilfælde afvise erhvervsaffald, fordi der ikke er tilstrækkelig kapacitet.

- Der er rigtig god grøn fornuft i at snakke om en fusion. Herved kan vi optimere brugen af affald som brændsel endnu mere i det østjyske til gavn for både miljø og forbrugere, siger Frands Fischer, borgmester, Skanderborg Kommune.

Forbrændingsanlæggene i Skanderborg og Aarhus er allerede i dag blandt de mest effektive i Danmark. Det skyldes, at de har en meget høj energiudnyttelse og lave omkostninger. Nu er planen så at tage næste skridt i arbejdet med at skabe grøn og billig fjernvarme.

- Det giver rigtig god mening at kigge på en fusion, når det skaber så stor gevinst for kunder og miljø, som tilfældet er her. Det giver for eksempel ingen mening at skulle importere affald fra udlandet, når naboen har noget, som de gerne vil af med, siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

Det forventes, at en fusion af de to selskaber kan blive virkelighed fra 1. januar 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce