x
Annonce
Kultur

Koncert for nørder: Troldspejlet og Symfoniorkesteret spiller spil- og filmmusik

Jakob Stegelmann og Symfoniorkesteret går på scenen sammen til oktober. Fotos: Ursula Taylor/Nikolaj Lund
Aarhus Symfoniorkester og Troldspejlet spiller sig igennem film- og spilhistorien til oktober.

AARHUS: Troldspejlet var en fast bestanddel af mange unges tv-kigning i løbet af 90'erne, og der findes nok ikke en film-, spil- eller tegneserieinteresseret i Danmark, som ikke kender Jakob Stegelmann. Nu er der mulighed for at opleve ham, Aarhus Symfoniorkester og metalbandet Defecto på scenen i Musikhuset.

De tre spiller nemlig sammen en koncert - under navnet "Troldspejlet in Symphony" - som kommer omkring soundtracks fra populære computerspil og et par af nørdernes yndlingsfilm. På spilsiden byder koncerten på musik fra Call of Duty, Doom og det danske spil Forgotton Anne. Fra filmenes verden bliver det musikken fra Star Trek, Star Wars og Superman.

De fleste af sangene står Symfoniorkestret selv for, men på nogle numre, for eksempel sangene fra Mad Max, får de også tungt selskab af metalbandet Defecto.

Det er i øvrigt ikke første gang at orkestret og Troldspejlet går på scenen sammen. Det gjorde de også under festivalen Copenhell i 2018, hvor man spillede en koncert på Helviti-scenen med dirigenten Peter Ettrup Larsen.

"Troldspejlet in Symphony" løber af stablen i Musikhusets Symfonisk Sal 8. oktober klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce