Annonce
Kultur

Koncert for nørder: Troldspejlet og Symfoniorkesteret spiller spil- og filmmusik

Jakob Stegelmann og Symfoniorkesteret går på scenen sammen til oktober. Fotos: Ursula Taylor/Nikolaj Lund
Aarhus Symfoniorkester og Troldspejlet spiller sig igennem film- og spilhistorien til oktober.
Annonce

AARHUS: Troldspejlet var en fast bestanddel af mange unges tv-kigning i løbet af 90'erne, og der findes nok ikke en film-, spil- eller tegneserieinteresseret i Danmark, som ikke kender Jakob Stegelmann. Nu er der mulighed for at opleve ham, Aarhus Symfoniorkester og metalbandet Defecto på scenen i Musikhuset.

De tre spiller nemlig sammen en koncert - under navnet "Troldspejlet in Symphony" - som kommer omkring soundtracks fra populære computerspil og et par af nørdernes yndlingsfilm. På spilsiden byder koncerten på musik fra Call of Duty, Doom og det danske spil Forgotton Anne. Fra filmenes verden bliver det musikken fra Star Trek, Star Wars og Superman.

De fleste af sangene står Symfoniorkestret selv for, men på nogle numre, for eksempel sangene fra Mad Max, får de også tungt selskab af metalbandet Defecto.

Det er i øvrigt ikke første gang at orkestret og Troldspejlet går på scenen sammen. Det gjorde de også under festivalen Copenhell i 2018, hvor man spillede en koncert på Helviti-scenen med dirigenten Peter Ettrup Larsen.

"Troldspejlet in Symphony" løber af stablen i Musikhusets Symfonisk Sal 8. oktober klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

AGF

For første gang i 11 år: AGF besejrer FC København

Annonce