Annonce
Østjylland

Koncert: Hylder Benny Andersen og Kim Larsen

Musikskolen er på vej med endnu en koncert med masser af fællesang. For to år siden blev Liva Weel mindet, denne gang skal Kim Larsen og Benny Andersen hyldes. Arkivfoto
Inden den store musikfestival for børn og unge laver lærerne på Odder Musikskole en koncert til ære for to nationalskjalde.

Odder: Benny Andersen kunne lide et glas god vin, og Kim Larsen holdt af øl. Så mon ikke publikum vil hylde de to afdøde danskere med noget i glasset, når Musikskolen holder en særlig koncert til ære for de to nationalskjalde, der døde sidste år med få ugers mellemrum.

Koncerten er en slags efterfølger til Musikskolens store Liva Weel-koncert for to år siden. Dengang markerede skolen som en del af Kulturby 2017, at det var 100-året for Liva Weels debut, der fandt sted i Odder.

Efter koncerten var der flere, der gerne ville have noget lignende med god musik og fællessang i centrum.

- Så da vi havde lavet den koncert, tænkte vi; det her skal vi prøve igen. Det her er faktisk version 2, siger musikskoleleder Steen Hattesen.

Koncerten foregår mandag 30. september i Pakhuset, og datoen er ikke tilfældig. I samme uge foregår LMS Musikfestival, Levende Musik i Skolen, hvor Odder og Horsens er værtsbyer for verdens største musikfestival for børn og unge.

- Vi ville gerne lave noget og markere, at det ikke bare er for skolebørn. Hele byen skal have glæde af den her festival. Koncerten er dog ikke en del af åbningen, men den er en slags kickoff til festivalen, siger Steen Hattesen.

Annonce
Vi fortolker deres ting, det er ligesom en teaterkoncert.

Steen Hattesen, musikskoleleder

Fortolker sangene

Ved Liva Weel-koncerten for to år var det musikskolelever, der stod for musikken. Denne gang er det skolens lærere, der spiller. De tager til Brundby Hotel på Samsø i begyndelsen af august for at forberede arrangementet, der bliver en hyldestkoncert.

- Vi er ikke større, end at vi kan samle vores lærere og fortolke de to nationalskjaldes melodier. Numrene er allerede valgt ud, og der bliver en vekselvirkning mellem lærerne, der fortolker deres ting. "Rabalderstræde" kan for eksempel blive udsat for reggae, og en operasanger kan synge et af numrene. Vi fortolker deres ting, det er ligesom en teaterkoncert, hvor man går ind og laver nogle ting, siger Steen Hattesen.

Lærerbandet får navnet "Larsen og Andersen featuring Fedt og Kester". Ved koncerten bliver der spillet numre af Kim Larsen, både fra hans tid i bandet Gasolin og fra hans tid som solist. Og Benny Andersen er repræsenteret med sange, som omfatter andet end Svantes Viser.

Der bliver fællessang

- Råskitsen til arrangementerne bliver lavet på Samsø. Lærerne har forberedt sig hele foråret, og jeg kan mærke entusiasmen blandt dem. Det kan godt være, vi tager en eller to talentelever ind, men ellers er det et rent lærerprojekt. Og så har jeg valgt otte numre ud til fællessang, siger Steen Hattesen.

Liva Weel-koncerten foregik i et stort telt på Torvet og tiltrak flere hundrede mennesker. Denne gang foregår koncerten i Pakhuset, hvor der er plads til 250 publikummer.

- Det er det rigtige sted. Det er intimt og passer godt til det, vi skal lave. Om der kommer en version 3 koncert, det må vi se til bagefter, siger Steen Hattesen.

Billetsalget begynder 10. august, og billetterne bliver udelukkende solgt i Kvickly Odder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce