Annonce
Østjylland

Koncert: Hylder Benny Andersen og Kim Larsen

Musikskolen er på vej med endnu en koncert med masser af fællesang. For to år siden blev Liva Weel mindet, denne gang skal Kim Larsen og Benny Andersen hyldes. Arkivfoto
Inden den store musikfestival for børn og unge laver lærerne på Odder Musikskole en koncert til ære for to nationalskjalde.
Annonce

Odder: Benny Andersen kunne lide et glas god vin, og Kim Larsen holdt af øl. Så mon ikke publikum vil hylde de to afdøde danskere med noget i glasset, når Musikskolen holder en særlig koncert til ære for de to nationalskjalde, der døde sidste år med få ugers mellemrum.

Koncerten er en slags efterfølger til Musikskolens store Liva Weel-koncert for to år siden. Dengang markerede skolen som en del af Kulturby 2017, at det var 100-året for Liva Weels debut, der fandt sted i Odder.

Efter koncerten var der flere, der gerne ville have noget lignende med god musik og fællessang i centrum.

- Så da vi havde lavet den koncert, tænkte vi; det her skal vi prøve igen. Det her er faktisk version 2, siger musikskoleleder Steen Hattesen.

Koncerten foregår mandag 30. september i Pakhuset, og datoen er ikke tilfældig. I samme uge foregår LMS Musikfestival, Levende Musik i Skolen, hvor Odder og Horsens er værtsbyer for verdens største musikfestival for børn og unge.

- Vi ville gerne lave noget og markere, at det ikke bare er for skolebørn. Hele byen skal have glæde af den her festival. Koncerten er dog ikke en del af åbningen, men den er en slags kickoff til festivalen, siger Steen Hattesen.

Vi fortolker deres ting, det er ligesom en teaterkoncert.

Steen Hattesen, musikskoleleder

Annonce

Fortolker sangene

Ved Liva Weel-koncerten for to år var det musikskolelever, der stod for musikken. Denne gang er det skolens lærere, der spiller. De tager til Brundby Hotel på Samsø i begyndelsen af august for at forberede arrangementet, der bliver en hyldestkoncert.

- Vi er ikke større, end at vi kan samle vores lærere og fortolke de to nationalskjaldes melodier. Numrene er allerede valgt ud, og der bliver en vekselvirkning mellem lærerne, der fortolker deres ting. "Rabalderstræde" kan for eksempel blive udsat for reggae, og en operasanger kan synge et af numrene. Vi fortolker deres ting, det er ligesom en teaterkoncert, hvor man går ind og laver nogle ting, siger Steen Hattesen.

Lærerbandet får navnet "Larsen og Andersen featuring Fedt og Kester". Ved koncerten bliver der spillet numre af Kim Larsen, både fra hans tid i bandet Gasolin og fra hans tid som solist. Og Benny Andersen er repræsenteret med sange, som omfatter andet end Svantes Viser.

Annonce

Der bliver fællessang

- Råskitsen til arrangementerne bliver lavet på Samsø. Lærerne har forberedt sig hele foråret, og jeg kan mærke entusiasmen blandt dem. Det kan godt være, vi tager en eller to talentelever ind, men ellers er det et rent lærerprojekt. Og så har jeg valgt otte numre ud til fællessang, siger Steen Hattesen.

Liva Weel-koncerten foregik i et stort telt på Torvet og tiltrak flere hundrede mennesker. Denne gang foregår koncerten i Pakhuset, hvor der er plads til 250 publikummer.

- Det er det rigtige sted. Det er intimt og passer godt til det, vi skal lave. Om der kommer en version 3 koncert, det må vi se til bagefter, siger Steen Hattesen.

Billetsalget begynder 10. august, og billetterne bliver udelukkende solgt i Kvickly Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce