Annonce
Kultur

Koncert-mager udskyder festival på Dyrskuepladsen: Vi var nødt til at træffe en beslutning

Ronnie Jensens tro på, at Rock Festival Horsens kan blive en årligt tilbagevendede koncert-tradition på Dyrskuepladsen, lever stadig. Premieren må imidlertid vente. Arkivfoto: Morten Pape
- Da vi gik ud med planerne i september sidste år, troede jeg simpelthen ikke på, at corona stadig kunne være et problem næsten ni måneder senere, siger Ronnie Jensen.

Horsens: Der er "gået ged" i planer om at genrejse Dyrskuepladsen i Horsens som koncertsted i foråret.

Det store areal ved Hattingvej skulle 8. maj have dannet arena for den ny endagsfestival Rock Festival Horsens.

Eventmager Ronnie Jensen, som står bag begivenheden, har imidlertid besluttet at udskyde premieren.

Annonce

- Udsigterne for en større genåbning af samfundet ser ikke særligt gode ud, og vi skal i hvert fald have åbnet for, at vi må forsamles flere end 1000 personer for, at festivalen kan lykkes. I og med at vi både har musikere, frivillige, lyd, telte og scener, som skal koordineres, var vi nødt til at træffe en beslutning, om vi kunne gennemføre 8. maj, og det tyder det altså ikke på, forklarer Ronnie Jensen.

God respons i en corona-tid

Ny dato for Rock Festival Horsens, der præsenterer en stribe lokale bands og bærer mottoet "Fra de lokale til de lokale", bliver 21. august.


I og med at vi både har musikere, frivillige, lyd, telte og scener, som skal koordineres, var vi nødt til at træffe en beslutning, om vi kunne gennemføre 8. maj, og det tyder det altså ikke på.

Ronnie Jensen


Med undtagelse af de to bands ZOO2 og Been Busy, som ikke kan optræde den dag, læner programmet sig op ad det, publikum skulle have oplevet 8. maj.

Rock Festival Horsens

Rock Festival Horsens er en ny endagsfestival på Dyrskuepladsen i Horsens.

Den skulle have fundet sted 8. maj. Ny dato er 21. august.

Eventmager Ronnie Jensen arrangerer festivalen i et forøg på puste nyt liv i Dyrskuepladsen som koncertsted. Pladsen rummede tidligere hyppigt open air-koncerter.

Festivalens motto er "Fra de lokale til de lokale", og planen er at afvikle 10 koncerter med bands fra Horsens-området i dagens løb.

To af de bookede bands, ZOO2 og Been Busy, kan ikke optræde 21. august. De erstattes af endnu ikke offentliggjorte navne.

Derudover spiller:

Shubi.dk, Bomles Venner, KraghBand de Gnags, Gasoglim, A Little Dizzy, Budda Band, Nice Try, Back to Black

Ronnie Jensen siger, at han har fået god respons på festivalen og dens ambition om at puste nyt liv i den folkelige oplevelse, Dyrskuepladsen tidligere rummede med forskellige open air-koncerter.

Foreløbig er der solgt 400 billetter, men flere har vist interesse, og meldingen fra mange er, at de vil vente med at købe billet på grund af den usikkerhed, pandemien har spændt dansk musikliv fast i, forklarer Ronnie Jensen.

Festivalpladsen indrettes med to scener, hvor 10 lokale bands skal optræde på skift. Arkivfoto: Morten Pape

- 400 billetter er et fint i en tid, hvor folk rigtig ikke ved, hvad der sker, og jeg tror, vi sagtens kan sælge flere end de 1000 billetter, som vi kan gennemføre med, selv om setuppet er ret stort. Med de reaktioner, jeg har fået, er jeg sikker på, at det kan blive en fast, årlig begivenhed på Dyreskuepladsen, siger koncertmageren.

Annonce

Troede der ville være styr på pandemien

At han nu må udskyde, er om ikke en overraskelse, så en ærgrelse.

- Da vi gik ud med planerne i september sidste år, troede jeg simpelthen ikke på, at corona stadig kunne være et problem næsten ni måneder senere. Jeg var sikker på, at der ville komme styr på tingene i løbet af vinteren. Det var åbenbart lige hurtigt nok, men vi er jo nødt til at arbejde ud fra, at vi kan åbne igen på et eller andet tidspunkt, siger Ronnie Jensen.

Han krydser fingre for, at den masse-vaccination, der nu rulles ud til danskerne, betyder, at Rock Festival Horsens bliver til noget 21. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce