Annonce
Kultur

Koncert på toppen af Aarhus: D-A-D spiller på Salling Rooftop

Rockbandet D-A-D slipper deres nye album løs med en koncert på Salling Rooftop. Arbejdet med "A Prayer For The Loud" har stået på de seneste tre år, og er mundet ud i plade, som bandet er rigtig glade for. - Mest af alt er vi stolte over at have fået 11 fede numre i kassen, der tager udgangspunkt i, hvor vi er lige nu - her skydes ikke med spredehagl, det er lige fra hjertet, lyder det fra bandets frontmand Jesper Binzer. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Rockbandet fejrer ny pladeudgivelse med gratis koncert i Aarhus.

AARHUS: Efter otte års pause er det energiske rockband D-A-D nu på banen med et nyt studiealbum. 31. maj slipper det velkendte orkester deres nye udspil "A Prayer For The Loud" løs.

Albummets 11 numre trækker tråde tilbage til ældre D-A-D-klassikere som "No Fuel Left For The Pilgrims" (19891) og "Riskin' It All" (1991).

- Tidligere er vi af og til gået ud ad nogle ukendte veje, hvor vi har prøvet ting af, som ligger ret langt fra vores kerneudtryk. Det har været rigtig sjovt, men denne gang har vi forsøgt at snævre det mere ind til essensen. Her er vi bare helt os selv. "A Prayer For The Loud" er en plade, hvor der lagt meget vægt på melodierne og energien. Vi har gjort os virkelig umage med at skrive gode omkvæd. Det er der kommet nogle rigtig gode sange ud af, hvor der er kælet for detaljerne, uden at vi har givet køb på materialets oprindelige råhed og umiddelbare energi, lyder det fra bandet selv i en pressemeddelelse.

D-A-D fejrer det nye album med en gratis releasekoncert på toppen af Aarhus. På udgivelsesdagen 31. maj indtager de Salling Rooftop klokken 16.30, hvor kvartetten spiller cirka 40 minutter, så de fremmødte fans kan stifte bekendtskab med de nye sange.

Arrangørerne opfordrer publikum til at komme i god tid, da der er et begrænset antal pladser på Salling Rooftop.

D-A-D spiller også til Fed Fredag i Tivoli Friheden 28. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce