Annonce
Kultur

Koncert skal forskønne Aarhus Lufthavn

<p>Fra transitsted til selve destinationen, lyder det om koncerten, der er det første fremstød i et forsøg på at gøre Aarhus Lufthavn til et mere attraktivt sted. Arkivfoto</p>

I et forsøg på at forny lufthavnen, har man sluppet kreative kræfter løs i Tirstrup. Værket Night Is Also A Sun (Airport Suite No. 1) uforsker kvaliteterne i den mørke årstid. Lyt med torsdag.

Aarhus Lufthavn er i færd med en bemærkelsesværdig transformation.

Annonce
<p>Troels Primdahl står bag værket »Night Is Also A Sun (Airport Suite No. 1)«, der kan opleves torsdag aften i Aarhus Lufthavn. Foto: Nygaard.</p>

Kreative kræfter fra kunstens verden er nemlig sluppet løs i bygningerne i Tirstrup, omtrent 35 kilometer fra Aarhus.
På initiativ af Kim Bisgaard, tidligere leder af Godsbanen og nuværende partner i Innovation Lab, opstod ideen om at give den omkring 70 år gamle lufthavn en grundig makeover.

koncert i aarhus lufthavn

»Night Is Also A Sun (Airport Suite No. 1)« kan opleves i Aarhus Lufthavn torsdag 22. oktober kl. 20.15.
Adressen er Ny Lufthavnsvej 24, 8560 Kolind.
Billetten koster 70 kr. eller 50 kr. for studerende.
Der kører en gratis shuttlebus fra Musikhusets p-plads kl. 19.30. Den kører retur til Aarhus kl. 21.15.
Der er plads til knap 50 personer i bussen. For at sikre sig en plads: Find arrangementet på place2book.com
Troels Primdahl har komponeret værket, der fremføres af ensemblet Decoda samt trommeslageren Christian Windfeld.
Koncerten er det første fremstød i initiativet »Aarhus Lufthavn 2.0«, der har til formål at forskønne de gamle bygninger.
Bag arrangementet står AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere.

Og siden Aarhus Lufthavn i forvejen puslede med tanker om at forskønne stedet, takkede direktør Peter Høgsberg ja til planen »Aarhus Lufthavn 2.0«
Som del af alt dette blændes der torsdag 22. oktober op for koncerten »Night Is Also A Sun (Airport Suite No. 1)«.

Ensemble fra New York

Værket er skrevet af den århusiansk/Berlin-baserede Troels Primdahl; et yngre stortalent af en komponist, instruktør og koreograf, som for nylig instruerede madoperaen »Dust« på Teater Katapult.

»Night Is Also A Sun (Airport Suite No. 1)« opføres af New York-ensemblet Decoda med gæsteoptræden af den prisvindende percussionist og trommeslager Christian Windfeld.

Om værket hedder det, at det »udforsker kvaliteterne i den mørke årstid, hvor indadvendthed og intimitet får lov at tage over.«
Og videre:

»I kontrast til lufthavnens karakter som transitsted, skaber han (Troels Primdahl, red.) en ramme for nærhed og tryghed og leder publikum gennem intense musikalske stemningsforløb. Samtidig bruger han lufthavnens arkitektur som et aktivt element i de komponerede lydlandskaber.«

Unikt fremstød

Koncerten er blevet til i et samarbejde med AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere.
Og skal man tro arrangørerne, bliver der tale om »en unik koncertoplevelse iscenesat blandt blinkende biludlejningsreklamer og check-in skranker i lufthavnens afgangshal«.

AUT kan til næste år fejre 50 års jubilæum. Gennem alle årene har tonekunstnerne stået bag et hav af spektakulære koncerter.
Arrangementet torsdag er den første satsning i det nævnte »Aarhus Lufthavn 2.0« fremstød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce